ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στάινμπρουκ: «Πρέπει να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα εντός ευρώ»

Στάινμπρουκ: «Πρέπει να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα εντός ευρώ»

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 12:50

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τάχθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και ενδεχομένως υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία, κ. Πέερ Στάινμπρουκ και προειδοποίησε για...
τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της Ευρωζώνης, σε περίπτωση αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

«Νομίζω ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης», δήλωσε ο κ. Στάινμπρουκ και πρόσθεσε ότι κάνεις δεν θα μπορούσε να υπολογίσει το κόστος της αποτυχίας στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τις πολιτικές συνέπειες, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός έκανε λόγο για «σημαντική αποσταθεροποίηση» και «ενδεχόμενες τάσεις επανεθνικοποίησης στην Ευρώπη», ενώ τόνισε ότι το κόμμα του συμφωνεί, σε αυτή τη φάση, με την κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ ότι κάτι τέτοιο πρέπει να αποφευχθεί.

Ο κ. Στάινμπρουκ δήλωσε ακόμη ότι για την ώρα δεν μπορεί να δει κάποια εναλλακτική επιλογή στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αγοράζει ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών, καθώς, σε περίπτωση κατάρρευσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, οι άλλες χώρες θα έπρεπε, ούτως ή άλλως, να βοηθήσουν, ενώ τα επιτόκια δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας θα εκτοξεύονταν.

Υποστήριξε δε ότι ακόμη και η κα. Μερκελ προσευχόταν να λάβει τη σχετική απόφαση ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, διότι, σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να χρειαζόταν να προσφύγει εκ νέου στο γερμανικό Κοινοβούλιο.
dealnews.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger