ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Καταρρέει ο χώρος της υγείας

Καταρρέει ο χώρος της υγείας

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 06:00



της Αιμιλίας Σταθάκου

Στα ακραία σημεία της αντοχής τους έχουν φτάσει τόσο οι ασθενείς όσο και οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις στην χώρα μας. Αυτό καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), ο οποίος ζητά άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό εκτιμώντας ότι η κατάσταση πλέον έχει βγει εκτός ελέγχου.

Την απόφαση αυτή έλαβε ομόφωνα η γενική συνέλευση του ΣΦΕΕ. Οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών επιχειρήσεων έκαναν λόγο για νοσηρό κλίμα, το οποίο επιβαρύνεται διαρκώς χωρίς λόγο από νέα, οριζόντια μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι το κράτος οφείλει στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ τελευταία φορά που καταβλήθηκαν χρήματα στη φαρμακοβιομηχανία ήταν το 2006.

Ακόμη η ρύθμιση των οφειλών της περιόδου 2007 - 2009 οδήγησε, τελικά, σε «κούρεμα» των ομολόγων και ζημία 1 δισεκατομμυρίου ευρώ από τις επιχειρήσεις.

«Μέσα στο πνιγηρό αυτό κλίμα, η πολιτεία επικαλείται την εφαρμογή μηχανισμού μονομερούς κι οριζόντιας επιστροφής (claw back),επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Κώστας Φρουζής και προσθέτει:

«Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν προσφύγει κατά του μέτρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θεωρώντας ότι πρόκειται για "κόκκινη γραμμή" και παραβιάζει κάθε κράτους Δικαίου Επίσης, δεν προτίθενται να συνεχίσουν να πιστώνουν επ΄ αόριστον το κράτος. Ούτε το κράτους μπορεί να παραβιάζει τους νόμους και να αποφεύγει παράνομα τις υποχρεώσεις του»καταλήγει.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger