ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις

Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 12:57



12:43 Ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ με τους διαδηλωτές να «διαλύονται» στους γύρω από το Σύνταγμα χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των δύο μεγάλων μπλοκ συγκεντρώσεων, συγκεντρώσεις και πορείες κάνουν επίσης οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και στο χώρο της υγείας.

12:40
 Πέρασε από την Ομόνοια και μέσω της Σταδίου κατευθύνεται προς τη Βουλή και η πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ο μεγαλύτερος όγκος των συγκεντρωμένων του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος.



12:30 Μετά... μουσικής διαμαρτύρονται για τα πρωωθούμενα μέτρα της κυβέρνησης τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Μουσικών.

Μεταξύ των πολλών βουλευτών που δίνουν το παρών στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ βρίσκεται και αυτός της ΔΗΜΑΡ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης. Εκτός αυτού εντοπίσαμε και αναφέρουμε και τους Μ. Γλέζο, Γ. Πάντζα. Δ. Στρατούλη, Π. Λαφαζάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τους Παύλο Χαϊκάλη και Γιάννη Μανώλη από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

«Αντιστεκόμαστε στα μνημόνια που παράγουν φόβο και φτώχεια, στην επιμήκυνση αυτής της ακραίας και αβέβαιης κατάστασης και σε ό,τι αφορά σε εμάς, αντιστεκόμαστε στο κούρεμα της ενημέρωσης και στη χειραγώγηση των μέσων». Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης μιλώντας στονReal Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Λουκέτο» έβαλαν και στον Εθνικό Κήπο, στο πλαίσιο των πρωτοφανών μέτρων που λαμβάνει η αστυνομία για τη σημερινή ημέρα.


12:18
 Αυτή την ώρα η πορεία του ΠΑΜΕ περνά μπροστά από τη Βουλή.

Μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών είναι: «Ανατροπή» και «Ο μόνος δρόμος είναι... Ολοι στο δρόμο» 

12:15
 Στην πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και ο Αλέξης Τσίπρας, που δήλωσε ότι η σημερινή συγκέντρωση είναι ορόσημο για τη νίκη απέναντι στην τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού.


Για πολύ περισσότερο κόσμο από αυτόν που κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ μιλούν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ. Πλησιάζει το κοινοβούλιο η κεφαλή της με τους τελευταίους διαδηλωτές να βρίσκονται προ της πλατείας Κλαυθμώνος.

«Να μην περάσουν τα νέα επώδυνα και δυσβάσταχτα μέτρα, αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη» ανέφερεο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

12:05
 Μόλις ξεκίνησε και η πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από το Πεδίο του Άρεως.

12:00 Κιγκλιδώματα έχουν τοποθετηθεί κάθετα στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Βουλής. Παρατεταγμένες πίσω από τα κιγκλιδώματα είναι κλούβες και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Βίντεο από την πορεία του ΠΑΜΕ το οποίο ανήρτησε το Enikos.gr



«Για να υπάρχουν αποτελέσματα στους αγώνες χρειάζεται ένα καινούριο ξεκίνημα στη συσπείρωση δυνάμεων, στα ριζοσπαστικά αιτήματα, στις ανεβασμένες μορφές πάλης», δήλωσε η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

11:50 Περισσότεροι από 5 χιλιάδες είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι συγκεντρωμένοι που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Ολοι οι κεντρικοί δρόμοι της πρωτεύουσας είναι κλειστοί απόρροια των δύο μεγάλων συγκεντρώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη...



11:40 Σε εξέλιξη στην οδό Σταδίου βρίσκεται η πορεία του ΠΑΜΕ με κατεύθυνση τη βουλή και την γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στην κεφαλή της πορείας. Δίπλα της είναι η πρώην βουλευτής Ελένη Γερασιμίδου.



Ποιοι συμμετέχουν 

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες, τελωνεία, πολεοδομίες, νομαρχίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές, δάσκαλοι και πανεπιστημιακοί, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ οι δημοσιογράφοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι με εξαίρεση τον χρόνο που θα αφιερωθεί στην κάλυψη των κινητοποιήσεων. Από την πλευρά τους, οι επαγγελματικές ενώσεις των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών, αποφάσισαν το κλείσιμο των επιχειρήσεων και των καταστημάτων, από το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία της χώρας καθώς στην απεργία συμμετέχουν νοσοκομειακοί γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και ΕΚΑΒ ενώ απεργούν και οι εργαζόμενοι στα κέντρα υγείας. Κλειστά θα παραμείνουν και τα πρατήρια εμπόρων καυσίμων, καθώς συμμετέχουν και οι βενζινοπώλες.

Μετακινήσεις 

Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα εκτελούν κανονικά δρομολόγια τα περισσότερα μέσα μεταφοράς, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια. Ωστόσο, με εντολή της Αστυνομίας δεν θα λειτουργήσουν οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» οι οποίοι και θα ανοίξουν μετά το τέλος των συγκεντρώσεων. Τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό (ΑΜΕΛ) και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, αφού το προσωπικό θα προχωρήσει σε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι και τη λήξη του ωραρίου. Το Τραμ θα εκτελεί δρομολόγια από τις 06.00 το πρωί έως τις 24.00 το βράδυ. Παράλληλα, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι σιδηροδρομικοί, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηροδρόμου, αλλά και το μετρό κατά την λειτουργία του, θα έχει τερματικό σταθμό την Δουκίσης Πλακεντίας και δεν θα φθάνει αεροδρόμιο.

Κανονικά θα κυκλοφορούν τα ταξί, καθώς η ΠΟΕΙΑΤΑ εξέφρασε την αντίθεσή της σε απεργιακές κινητοποιήσεις μικρής διάρκειας με το επιχείρημα ότι δεν συμβάλλουν στην «ανατροπή της καταστροφής».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger