ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μια έκθεση για το Χόλιγουντ στο Παρίσι

Μια έκθεση για το Χόλιγουντ στο Παρίσι

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 07:00


Φωτογραφίες, κοστούμια και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό σε αίθουσα του Hôtel de Ville αποδεικνύουν την πολύ στενή σχέση της Πόλης του Φωτός με το αμερικανικό σινεμά.

Πάνω από 800 είναι οι αμερικανικές ταινίες που αναφέρονται ή έχουν γυριστεί στο Παρίσι ενισχύοντας το μύθο της μαγικής πόλης και παρουσιάζοντάς τη στους θεατές ως τον τόπο όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Η έκθεση Paris vu par Hollywood εξυμνεί τη σύγχρονη εικόνα του Παρισιού, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο: από την εποχή που στη γαλλική πρωτεύουσα μεσουρανούσε το Moulin Rouge, όπως παρουσιάζεται στην ταινία της Disney Aristocats, μέχρι και τη σημερινή περίοδο μέσα από το φιλμ Μεσάνυχτα στο Παρίσι του Γούντι Άλεν. Φυσικά δεν λείπουν σκηνές από τα έργα Ροζ Πάνθηρας, Άδωξοι Μπάσταρδη και Μαρία Αντουανέτα της Σοφία Κόπολα.

Εκτός από φωτογραφίες, στην έκθεση θα έχει κανείς την ευκαιρία να δει κοστούμια της Όντρεϊ Χέπμπορν και άλλων μεγάλων πρωταγωνιστών, καθώς επίσης και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, όπως τα backstage της σκηνής του αποχαιρετισμού της κλασικής ταινίας Καζαμπλάνκα, στην οποία ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ λέει στην Ίνγκριντ Μπέργκμαν: «Πάντα θα έχουμε το Παρίσι».

Info
H έκθεση Paris vu par Hollywood θα φιλοξενείται στο λόμπι του δημαρχείου του Παρισιού Hôtel de Ville έως τις 15 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10:00 έως τις 19:00. Διαβάστε περισσότερα στο site www.paris.fr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger