ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συρία: Αντάρτες ανατίναξαν στρατιωτική βάση στη Δαμασκό

Συρία: Αντάρτες ανατίναξαν στρατιωτική βάση στη Δαμασκό

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 08:50

Το επιτελείο των κυβερνητικών δυνάμεων στη Δαμασκό ανατινάχθηκε σήμερα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ισλαμιστικής ομάδας «Ανσάρ-αλ-Ισλάμ», η οποία πολεμά...
με την πλευρά των αντικαθεστωτικών. Οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε σχολείο στη νοτιοανατολική Δαμασκό, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως επιτελείο των δυνάμεων ασφαλείας και των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση από την έκρηξη τραυματίστηκαν 7 άτομα, αλλά το «Αλ Αραμπίγια» αναφέρει ότι από την βομβιστική επίθεση σκοτώθηκαν δεκάδες άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων ένας στρατηγός και δύο συνταγματάρχες.

Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις της κυβέρνησης του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ανακοίνωσαν σήμερα ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της Αρκούμπ, μιας μεγάλης συνοικίας στην πόλη Χαλέπι που θεωρείται στρατηγικής σημασίας για τη σύρραξη στη χώρα.

Στην 67η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που άρχισε σήμερα, παρόντων δεκάδων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, περιλαμβανομένου του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται ότι η Συρία θα αποτελέσει ένα από τα κύρια θέματα, την ώρα που η σύρραξη στο εσωτερικό της εκτιμάται ότι έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 29.000 ανθρώπους. Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Λάκνταρ Μπραχίμι, μετά την επιστροφή του από τη χώρα, εκτίμησε χθες ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι η κατάσταση είναι «εξαιρετικά σοβαρή» κι επιδεινώνεται καθημερινά.
patrastimes.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger