ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ενυδατώστε αποτελεσματικά το δέρμα του προσώπου σας

Ενυδατώστε αποτελεσματικά το δέρμα του προσώπου σας

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 | 03:00



Το δέρμα του προσώπου μας έχει ανάγκη από ενυδάτωση όχι μόνο για να αντιστέκεται στις ασθένειες, αλλά και για να διατηρεί την ομορφιά του. Το δέρμα χωρίς τις επαρκείς ποσότητες νερού χάνει την ελαστικότητά του, τα κύτταρά του καταρρέουν και δείχνει θαμπό, άτονο, γερασμένο και αφυδατωμένο.

Τι να κάνετε, λοιπόν, για να διατηρείτε το δέρμα του προσώπου σας όμορφο και νεανικό, ιδιαίτερα τούτη την εποχή που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί από τις καλοκαιρινές σας διακοπές; Απλά, ενυδατώστε το σύμφωνα με τις παρακάτω υποδείξεις:

1. Ενισχύστε την κερατίνη στιβάδα

Η κερατίνη στιβάδα του δέρματος είναι η ασπίδα, η οποία εμποδίζει την υγρασία του να διαφεύγει προς τα έξω. Το πρώτο βήμα επομένως για να ενισχύσετε τις λειτουργίες της είναι να καθαρίζετε προσεχτικά και καθημερινά το πρόσωπό σας. Επειδή όμως τα περισσότερα σαπούνια και τ’ άλλα προϊόντα καθαρισμού μπορεί να γδάρουν την κεράτινη στιβάδα, λόγω των συστατικών που περιέχουν, καλό είναι να τ’ αποφεύγετε. Αντ’ αυτών μπορείτε να χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό της επιδερμίδας του προσώπου σας μια φαρμακευτική κρέμα με πανθενόλη, να την αφαιρείτε με βαμβάκι και μετά να ξεπλένετε με μπόλικο χλιαρό νερό.

2. Ενυδατώστε την επιδερμίδα

Μετά τον καθαρισμό ακολουθεί η ενυδάτωση. Σκοπός της πρέπει να είναι η αδιαβροχοποίηση της επιδερμίδας. Δηλαδή το ενυδατικό προϊόν θα πρέπει ν’ αφήνει ένα προστατευτικό φιλμ πάνω στην επιδερμίδα, για να συγκρατεί έτσι την υγρασία στο εσωτερικό της. Τέτοιου είδους «στεγανωτική» δράση έχει η βρώμη, το υαλουρονικό οξύ, η αλόη και το εκχύλισμα της ελιάς. Προσπαθήστε λοιπόν να αγοράζετε ενυδατικά προϊόντα που να εμπεριέχουν αυτούς τους «στεγανωτικούς» παράγοντες.

3. Αποφεύγετε τα εγκαύματα και τις φλεγμονές

Το έγκαυμα βλάπτει σοβαρά τη «στεγανωτική» λειτουργία της κεράτινης στιβάδας. Το αποτέλεσμα; Το νερό «δραπετεύει», εξατμίζεται στο περιβάλλον και αφήνει το δέρμα αφυδατωμένο. Η φλεγμονή με τη σειρά της, βλάπτει και τη λειτουργία των ινοβλαστών, των κυττάρων δηλαδή που συνθέτουν το φυσικό υαλουρονικό οξύ του δέρματος. Αποφεύγετε λοιπόν την πολύωρη έκθεση στον ήλιο, ώστε να προλάβετε την πρόωρη καταστροφή των κυττάρων.

Όσο για τις φλεγμονές, για τη μακροχρόνια πρόληψή τους επιλέγετε καλλυντικά προϊόντα με ήπια αντιφλεγμονώδη δράση (π.χ. εκείνα που περιέχουν εκχυλίσματα από χαμομήλι, καλέντουλα, δεντρολίβανο κ.ά.).

4. Ενυδατώστε από μέσα

Ένας τρόπος για ν’ αυξηθεί η περιεκτικότητα του δέρματος σε υγρασία είναι να πίνουμε πολύ νερό. Το νερό όμως αυτό, κατά ένα μεγάλο μέρος του, απεκκρίνεται από το σώμα. Στόχος μας λοιπόν είναι να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε όσο περισσότερο νερό μπορούμε μέσα στα κύτταρα, ενισχύοντας τις μεμβράνες τους. Αυτό θα το πετύχουμε τροφοδοτώντας τον οργανισμό μας με λιπαρά οξέα, όπως ω-3, γλινολεϊκό οξύ και λεκιθίνη.

Συγχρόνως πρέπει να ενισχύσουμε και τους ινοβλάστες να παράγουν το δικό τους υαλουρονικό οξύ, το φυσικό δηλαδή συστατικό του δέρματος που απορροφά μόρια νερού και ρυθμίζει τα επίπεδα της υγρασίας του. Πώς θα το καταφέρουμε αυτό; Τροφοδοτώντας τον οργανισμό με αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως οι βιταμίνες Ε και C, η βήτα καροτίνη, οι πολυφενόλες και το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger