ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Καρκίνος του φάρυγγα από στοματικό σεξ;

Καρκίνος του φάρυγγα από στοματικό σεξ;

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 | 14:10

Και όμως ισχύει. Δυο από τις μεγάλες απολαύσεις τις ζωής (για τους άνδρες) προκαλούν καρκίνο του φάρυγγα.
Και για το μεν τσιγάρο το γνωρίζαμε ότι οι επιπτώσεις του είναι καταστροφικές, αλλά για το στοματικό σεξ; Και τώρα πως θα πούμε στις γυναίκες να προσέχουν;

Πραγματικά έρευνα κατέδειξε ότι το στοματικό σεξ κρύβει πολλούς κινδύνους και μάλιστα οι γυναίκες που κάνουν στοματικό σεξ σε πολλούς και διαφορετικούς άνδρες δίχως καμία προφύλαξη, κινδυνεύουν μέχρι και 8 φορές περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο του φάρυγγα.

Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Οχάιο, δρ Μώρα Γκίλισον τόνισε ότι: “Ένα άτομο που είχε έξι ή περισσότερους συντρόφους, με τους οποίους είχε επαφή με στοματικό σεξ, έχει οχτώ φορές περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στον φάρυγγα, σε σύγκριση με κάποια που δεν είχε κάνει ποτέ στοματικό σεξ”.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Association for the Advancement of Science και σύμφνα με τα αποτελέσματα της, ο ιός human papillomavirus (HPV) είναι πλέον η κύρια αιτία πρόκλησης στοματοφαρρυγικού καρκίνου σε ποσοστό 67% σε σχέση με το ποσοστό εμφάνισης όλων των αιτιών.

Δηλαδή όσο περισσότερο στοματικό σεξ και όσοι περισσότεροι σύντροφοι στη ζωή κάποιου, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος εμφάνισης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Στις ΗΠΑ πάντως το στοματικό σεξ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο ανάμεσα στους νέους που το θεωρούν απλό, εύκολο και αβλαβές. Το χαρακτηρίζουν κοινωνικά αποδεκτό, χωρίς συνέπειες και πολύ λιγότερο επικίνδυνο από την ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή.

Οι ειδικοί προστασίας του πληθυσμού από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα ενημερώνουν τους γονείς, δασκάλους, σεξολόγους, γυναικολόγους για τους κινδύνους που παρουσιάζει αυτή η σεξουαλική πρακτική.
iatropedia
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger