ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Διαμαντοπούλου: Ζητά δεσμεύσεις για την υπεράσπιση της Ευρωζώνης

Διαμαντοπούλου: Ζητά δεσμεύσεις για την υπεράσπιση της Ευρωζώνης

Written By Greekznews 3 on Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012 | 21:30
Σε δηλώσεις της από το βήμα του συνεδρίου Capital and Vision, η πρώην υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε τη σαφή δέσμευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 18 Οκτωβρίου 2012, για την υπεράσπιση του όλου της Ευρωζώνης, ώστε με σαφήνεια να διατυπωθεί ότι και η Ελλάδα και άλλες χώρες θα παραμείνουν εντός ΕΕ.

Η ίδια τόνισε ότι «αν δεν υπάρχει βεβαιότητα ως προς αυτό δεν θα γίνουν επενδύσεις».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Αθ. Σκορδάς τόνισε ότι δεν είναι στόχος να μετατραπεί η Ελλάδα σε χώρα χαμηλού κόστους αλλά σε χώρα υψηλής ποιότητας με τυποποιήσεις, διαπιστεύσεις προϊόντων και υπηρεσιών και με εξωστρέφεια.

Τόνισε δε, τη σημασία της άμεσης διασύνδεσης της έρευνας και της καινοτομίας με την παραγωγή, τη δημιουργία επιχειρηματικότητας από επιλογή και όχι από ανάγκη και γενικότερα την προώθηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Υπενθύμισε ότι προωθείται με ταχείς διαδικασίες η αναμόρφωση των δημόσιων προμηθειών, η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και η αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου με στόχο τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων απασχόλησης.

Η κυρία Διαμαντοπούλου υπογράμμισε ότι χωρίς αλλαγή του κλίματος, καθώς στην αγορά η ψυχολογία έχει καθοριστικό ρόλο, και χωρίς να πέσει χρήμα, τότε «ούτε επιστροφή καταθέσεων θα υπάρξει, ούτε εσωτερικές επενδύσεις, ούτε προσέλκυση επενδύσεων θα γίνει...Πρέπει να κόψουμε τις γέφυρες πίσω μας να υπάρχει η σιγουριά ότι δεν θα διαλυθεί η ευρωζώνη. Χωρίς αυτή τη σιγουριά ούτε η επιμήκυνση έχει σημασία...» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι πρέπει να αναπροσδιορίσουμε το ρόλο μας στην εξωτερική πολιτική.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Σταθάκης ανέφερε ότι «έκλεισε το μοντέλο ανάπτυξης που είχαμε μέχρι τώρα και ψάχνουμε το νέο για την εποχή μετά το μνημόνιο, το οποίο θα καταρρεύσει καθώς έχει ξεπεράσει τα όριά του» και πρόσθεσε: Δεν μπορεί να βασίζεται το νέο μοντέλο στις αποκρατικοποιήσεις. Με βάση παραγωγικές περιφέρειες όπως η Κρήτη, φαίνεται, όπως είπε, ότι η χώρα μας μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα στη γεωργία, τη μεταποίηση, και την ενέργεια. «Κυρίως όμως πρέπει να γίνει τομή στο κράτος να αποκτήσει αυτονομία από τα κόμματα και η κυβέρνηση που θα πετύχει θα είναι αυτή που θα επιβάλλει καθολικούς κανόνες και θα τους ελέγχει» κατέληξε ο κ. Σταθάκης.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger