ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αυστραλία: Οι καρχαρίες που πλησιάζουν στην ακτή θα θανατώνονται

Αυστραλία: Οι καρχαρίες που πλησιάζουν στην ακτή θα θανατώνονται

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 17:40




Οι καρχαρίες που θα πλησιάζουν πολύ κοντά στις ακτές της νότιας Αυστραλίας θα αιχμαλωτίζονται και θα θανατώνονται, σύμφωνα με ένα νέο πρόγραμμα των τοπικών αρχών ύστερα από σειρά θανατηφόρων επιθέσεων σε κολυμβητές.

Ο πρωθυπουργός της Πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας Κόλιν Μπάρνετ ανακοίνωσε σήμερα ένα πρόγραμμα ύψους 6,85 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (5,53 εκατομμύρια ευρώ) για τον τρόπο δράσης στο ενδεχόμενο επίθεσης.

Είναι ένα πρόγραμμα πρόληψης που θα επιτρέψει την άμεση δράση μόλις ένας καρχαρίας εντοπιστεί κοντά στην ακτή, πριν βεβαίως επιτεθεί, εξήγησε ο υπουργός Αλιείας Νόρμαν Μουρ. Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις καρχαριών στις δυτικές ακτές τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

«Παλαιότερα οι εντολές δίνονταν έπειτα από μια επίθεση αλλά τώρα θα υπάρξει προληπτική δράση αν ένας μεγάλος καρχαρίας παρουσιάζει άμεση απειλή για τον κόσμο» δήλωσε ο Μουρ.

Δύο εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας θα δαπανηθούν για το κυνήγι και τη θανάτωση των καρχαριών και δύο εκατομμύρια δολάρια στη συνέχιση ενός προγράμματος εντοπισμού τους σε ζώνες κολύμβησης και ειδοποίησης. Δύο ακόμη εκατομμύρια δολάρια θα αφιερωθούν στην έρευνα για τους καρχαρίες. Το υπόλοιπο ποσό θα χρησιμεύσει για την αγορά τζετ-σκι για τους ναυαγοσώστες στις αυστραλιανές ακτές και μιας εφαρμογής για συναγερμό στα σμαρτφονς (smart phones).

«Τα νέα μέτρα θα μας επιτρέψουν όχι μόνο να κατανοήσουμε καλύτερα τη συμπεριφορά των καρχαριών αλλά για να αυξηθεί η προστασία και το αίσθημα ασφάλειας των κολυμβητών, καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει» πρόσθεσε ο υπουργός Αλιείας. Οι περισσότερες θανατηφόρες επιθέσεις προέρχονται από τους λευκούς καρχαρίες, των οποίων το μέγεθος μπορεί να φθάσει τα έξι μέτρα.

Καρχαρίες συχνάζουν κατά μήκος των αυστραλιανών ακτών και οι θανατηφόρες επιθέσεις είναι σπάνιες (ένας νεκρός ανά 15 επιθέσεις κατά μέσο όρο ετησίως). Η αύξηση των επιθέσεων που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες έχει σχέση με την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που κάνουν θαλάσσια σπορ, υπογραμμίζουν οι επιστήμονες.

Πηγή: ΑΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger