ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Όταν ο Νετανιάχου ζωγραφίζει...

Όταν ο Νετανιάχου ζωγραφίζει...

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 | 00:40



Το σκίτσο μίας βόμβας, που πήρε το παρατσούκλι «η βόμβα του Μπίμπι» και παρουσίασε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ πυροδότησε ποικίλα σχόλια.



Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου μίλησε για τα πυρηνικά του Ιράν και στην κυριολεξία ζωγράφισε μία κόκκινη γραμμή πάνω στην βόμβα προκειμένου οι ηγέτες του ΟΗΕ να κατανοήσουν που πρέπει να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.



Ωστόσο η βόμβα-σκίτσο, η οποία δημιουργήθηκε μετά από ημέρες συσκέψεων του Νετανιάχου και των συμβούλων του, προκάλεσε ειρωνικά σχόλια και παρομοιώσεις με τα κινούμενα σχέδια της Disney στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προτιμά τα σκίτσα προκειμένου να εξηγήσει τις θέσεις του. Στη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ πριν από περίπου επτά χρόνια αποφάσισε να ζωγραφίσει έναν αδύνατο άνθρωπο να κουβαλάει έναν παχουλό άνθρωπο προκειμένου να δείξει το βάρος του δημόσιου τομέα στην οικονομία του Ισραήλ.



Επιπλέον τον περασμένο Απρίλιο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εξέπληξε τους πάντες όταν χρησιμοποίησε το tablet του προκειμένου να προβάλλει σε μία μεγάλη οθόνη τη ζωγραφιά ενός δέντρου. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα φρούτα και η σταθερότητα του δέντρου συμβόλιζαν τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του.



Τα οπτικά εφέ στον ΟΗΕ

Δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος ηγέτης ή υπουργός χρησιμοποιεί οπτικά εφέ με στόχο να πείσει για τις θέσεις του τους ομολόγους του στον ΟΗΕ.
Πρώτος ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Αντλάι Στίβενσον που το 1962 κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων με την Κούβα παρουσίασε τις φωτογραφίες που τράβηξαν αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη από τους σοβιετικούς πυραύλους.







Το 2003 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ προσπάθησε να πείσει ότι ο τότε Ιρακινός ηγέτης, Σαντάμ Χουσεϊν διαθέτει πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα. Εμφάνισε, λοιπόν, ένα φιαλίδιο με μία άσπρη σκόνη και ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να είναι ο άνθρακας που θα χρησιμοποιήσει το Ιράκ εναντίον άλλων χωρών.



Το 2009 ο πρώην ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι εμφανίστηκε στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ με ένα αντίγραφο του καταστατικού του ΟΗΕ και το πέταξε πίσω του μόλις τελείωσε τον λόγο του. 
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger