ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Λύνει τη σιωπή του ο Μεϊμαράκης

Λύνει τη σιωπή του ο Μεϊμαράκης

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 10:49



Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Απαντήσεις σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις αποκαλύψεις της Realnews αναμένεται να δώσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη συνάντηση που θα έχει με τους δημοσιογράφους του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ την Τετάρτη το μεσημέρι στις 15:00.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πάντως επιμένει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «είναι καθαρός», αν και εξακολουθεί να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για παραίτηση. Για συκοφαντίες σε βάρος τους κάνουν λόγο οι Μιχάλης Λιάπης και Γιώργος Βουλγαράκης.

Αναλυτικά, ο Πρόεδρος της Βουλής μετά τις επαφές που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τεντε, συναντήθηκε και με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στους οποίους και ξεκαθάρισε ότι τα όσα αναφέρονται σε βάρος του δεν ευσταθούν. Σήμερα το πρωί ο κ. Μειμαράκης θα συνεχίσει τις επαφές του με τους εκπροσώπους των υπολοίπων κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Βουλής τις επόμενες ημέρες θα συναντήσει και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, προκειμένου να ζητήσει να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της υπόθεσης στην οποία ενεπλάκη το όνομα του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εξάλλου, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε και από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα στοιχεία της υπόθεσης που τον αφορούν προκειμένου να μπορεί να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Και ενώ την Τρίτη, ο κ. Μεϊμαράκης υποδέχτηκε, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο, τον πρόεδρο της Βουλής της Κύπρου ως πρόεδρος της Βουλής και μάλιστα του παρέθεσε και επίσημο δείπνο, μέρος των καθηκόντων του (διεύθυνση συζητήσεων στην Ολομέλεια και συμμετοχή στη διάσκεψη των προέδρων) τα είχε ήδη εκχωρήσει στους αντιπροέδρους της Βουλής μέχρι να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ.

Πάντως, ο Πρόεδρος της Βουλής εξακολουθεί να μην αποκλείει το ενδεχόμενο της παραίτησής, καθώς συνεργάτες του απαντώντας σε σχετική ερώτηση παρέπεμπαν στη δήλωση του κ. Μεϊμαράκη την περασμένη Κυριακή, που δήλωνε «θα κάνω ό,τι χρειαστεί». «Ό,τι έχει δηλώσει ισχύει», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο πρώην Υπουργός Μιχάλης Λιάπης ζήτησε να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή από τη Βουλή για την υπόθεση, ενώ υποστήριξε ότι δέχεται μια ανελέητη επίθεση από κάποιους που θέλουν την προσωπική και πολιτική του εξόντωση.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης αντίθετα ζητά την πλήρη διερεύνηση του θέματος από την Δικαιοσύνη και από τη Βουλή. Σε μήνυμά του, μέσω του λογαριασμού του στο twitter αναφέρει: «Όχι εξεταστικές για αυτό το θέμα. Αυτές λειτουργούν πολιτικά. Δικαιοσύνη και άμεσα. Και αυτή η συκοφαντία πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα.ΤΩΡΑ!»
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger