ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σύγκρουση σκαφών τουρκικής και ελληνικής Ακτοφυλακής στο Φαρμακονήσι

Σύγκρουση σκαφών τουρκικής και ελληνικής Ακτοφυλακής στο Φαρμακονήσι

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 14:57



Επεισόδιο σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Φαρμακονήσι μεταξύ σκαφών της ελληνικής και της τουρκικής Ακτοφυλακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 03.00, ένα σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής ζήτησε από σλοβενικό σκάφος της FRONTEX που περιπολούσε ανατολικά του Φαρμακονησίου εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων «να απομακρυνθεί, γιατί βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα».

Οι Σλοβένοι ενημέρωσαν σχετικά το κέντρο επιχειρήσεων της Ακτοφυλακής, το οποίο έστειλε ένα δικό μας σκάφος. Το τουρκικό ζήτησε και από το ελληνικό να απομακρυνθεί, αλλά φυσικά έλαβε την απάντηση ότι «Εδώ είναι Ελλάδα και πρέπει άμεσα να αποχωρήσετε».

Το τουρκικό σκάφος όχι μόνο δεν αποχώρησε, αλλά επιχείρησε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος, εκμεταλλευόμενο την υψηλή ταχύτητα και την ανώτερη ικανότητα ελιγμών του (είναι ένα από τα νέα 11μετρα σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής).

Ο κυβερνήτης του ελληνικού, παρά το γεγονός ότι το σκάφος του ήταν παλιό, κατάφερε να αποφύγει τον εμβολισμό και τελικά να στρέψει προς την πλευρά του τουρκικού, με αποτέλεσμα τα δύο σκάφη να συγκρουστούν!

Ακολούθησε αναταραχή, οπλίστηκαν και απασφαλίστηκαν τα όπλα και από τις δύο πλευρές, αλλά η ψυχραιμία του Έλληνα κυβερνήτη οδήγησε σε αποκλιμάκωση, αφού έδωσε εντολή να κατεβούν τα όπλα, ζητώντας όμως παράλληλα από τους Τούρκους να αποχωρήσουν, όπως και έγινε.

Ωστόσο, από εκείνη την ώρα στην περιοχή επικρατεί έντονη κινητικότητα. Το Φαρμακονήσι έχει δυο-τρεις ψαράδες ως μόνιμους κατοίκους και μια διμοιρία στρατιωτών, ενώ η ελληνική κυριότητα στο νησί δεν αναγνωρίζεται από την Τουρκία.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger