ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » "Φταίνε" οι... δημοσιογράφοι

"Φταίνε" οι... δημοσιογράφοι

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 | 18:50



Δήλωση διάψευσης έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για δηλώσεις του σχετικές με τις υπεράκτιες εταιρείες και το πόθεν έσχες.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά, όσα ανεγράφησαν ή μεταδόθηκαν από μερίδα του τύπου, μετά από μια φιλική συζήτηση που είχα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Τα λεγόμενά μου, παραφράσθηκαν και δεν αποδόθηκαν σωστά και με υποχρεώνουν να διευκρινίσω για την αποκατάσταση της αλήθειας ότι: Σε ερώτηση συντάκτη: "αν οι υπεράκτιες εταιρείες που πιθανόν να έχει κανείς αναγράφονται στη δήλωση «πόθεν έσχες», η απάντηση ήταν: "ο έλεγχος προχωράει σε βάθος και σε όλες τις περιπτώσεις υπόχρεων που διαπιστώνονται επιλήψιμα στοιχεία, οδηγούνται στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα δια του αρμόδιου εισαγγελέα και αποδεικνύεται η αλήθεια".

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία της απάντησής μου και αυθαίρετοι συνειρμοί είναι εκ του πονηρού. Ο θεσμός του «πόθεν έσχες», ιδίως μετά τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις, που μεταξύ άλλων προβλέπει αυστηρότατες ποινικές κυρώσεις και δήμευση της αδήλωτης περιουσίας, διασφαλίζει στο μέγιστο βαθμό τη διαφάνεια. Αποτελεί δε ιδιαίτερη τιμή για εμένα να υπηρετώ το θεσμό από τη θέση του αρμόδιου Αντιπροέδρου της Βουλής, τον θεσμό που παραδίδει στην κοινωνία τον καθρέφτη της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών, ώστε οι πολίτες να έχουν πλήρη γνώση».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger