ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η μεγαλύτερη επιτυχία του καλοκαιριού στο Βεάκειο ήταν η παρουσίαση της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης»

Η μεγαλύτερη επιτυχία του καλοκαιριού στο Βεάκειο ήταν η παρουσίαση της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης»

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 11:00

του Παναγιώτη Καρούσου
Πειραιάς Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου. Μεγάλη επιτυχία και από προσέλευση κόσμου και από...
ποιοτικής άποψης ήταν το ανέβασμα της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης» του Παναγιώτη Καρούσου στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά.

Πάνω από 30 χρόνια είχε να παρουσιαστεί όπερα στο Βεάκειο, και η παρουσίαση του έργου του νέου Ελληνοκαναδού μουσικοσυνθέτη ανέβασε το επίπεδο της τέχνης και της μουσικής στους Πειραιώτες που με χαρά δέχτηκαν το έργο του.

Ο Παναγιώτης Καρούσος παρουσίασε ένα επιτελείο άξιων συντελεστών που ερμήνευσαν άρτια το έργο του.

Στο ρόλο του Προμηθέα ήταν ο βετεράνος βαρύτονος Ηλίας Τηλιακός, ενώ τον τραγικό ρόλο της Ιούς ερμήνευσε η πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σοπράνο Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη με μεγάλη φωνητική γκάμα.

Ο μπάσος Βασίλειος Ασημακόπουλος εντυπωσίασε για άλλη μια φορά ερμηνεύοντας τους δύσκολους ρόλους του Ωκεανού και του Δία κατατάσσοντας τον ως ιδανικό ερμηνευτή αυτών των ρόλων και από σκηνικής όπως και από φωνητικής παρουσίας.

Η μεσόφωνος Φωτεινή Αθανασάκη στους ρόλους της Βίας και της Θεάς Αθηνάς ήταν καθηλωτική με πλούσια φωνή. Ο τενόρος Χρήστος Δεληζώνας ερμήνευσε την μελωδικότατη άρια του Ερμή ωραιότατα. Η σοπράνο Κυριακούλα Τσαγγαράτου έδωσε έναν αιθέριο τόνο στην όπερα ως Ωκεανίδα με την ωραία της φωνή αλλά και με την όμορφη σκηνική παρουσία της. Η βιρτουόζος πιανίστρια Μαριλίνα Τζελέπη έπαιξε εκπληκτικά την δυσκολότατη παρτιτούρα του Καρούσου. Μαζί της δυο άριστοι μουσικοί, ο Γεννάδιος Μπίκωφ στο βιολί και ο Ευγένιος Μπένσης στο βιολοντσέλο άνοιξαν την παράσταση με το Πιάνο Τρίο d'amour.

Την εξαίσια αυτή παράσταση για τα Ελληνικά δεδομένα οργάνωσαν από κοινού η Ομοσπονδία Κεφαλονίτικων & Ιθακήσιων Σωματείων σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger