ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Απίστευτο! Τι δήλωσαν μισθωτοί - συνταξιούχοι και τι οι ελ. επαγγελματίες

Απίστευτο! Τι δήλωσαν μισθωτοί - συνταξιούχοι και τι οι ελ. επαγγελματίες

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 18:40




Για τα εισοδήματα του 2011 που υποβλήθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις του 2012, περισσότερα από 70 δισ. ευρώ δήλωσαν φέτος οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ενώ την ίδια στιγμή οι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν εισοδήματα που προσεγγίζουν τα… 3,5 δισ. ευρώ!

Αποκαλυπτικό της επιβάρυνσης που έχουν δεχθεί τα τελευταία χρόνια οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι η εκτίναξη του συνολικού φόρου που καλούνται να καταβάλουν φέτος και μάλιστα για μικρότερα εισοδήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο φόρος των μισθωτών και των συνταξιούχων ανέρχεται στα 8 δισ. ευρώ, όταν ο συνολικός φόρος όλων των φυσικών προσώπων, δηλαδή μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών, εισοδηματιών, αγροτών κ.ά., το 2010 (εισοδήματα 2009) ήταν 9 δισ. ευρώ!

Για το 2012 το υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει να εισπράξει συνολικά από τα φυσικά πρόσωπα περί τα 11 δισ. ευρώ. Δηλαδή το 72% του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων καταβάλλουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες επαγγελμάτων συμβάλλουν στον κρατικό προϋπολογισμό με 3 δισ. ευρώ.

Πηγή: Καθημερινή της Κυριακής
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger