ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σας ταλαιπωρούν οι μαύροι κύκλοι;

Σας ταλαιπωρούν οι μαύροι κύκλοι;

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 04:30



Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες. Τι όμως τους προκαλεί και πώς αντιμετωπίζονται; Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι η πιο λεπτή απ' όλο μας το σώμα,περίπου 0,5mm σε σχέση με τα 2mm που είναι το δέρμα στο υπόλοιπο πρόσωπο. Αυτό την καθιστά και πιο ευαίσθητη. Πολλές φορές οι μαύροι κύκλοι είναι εμφανή αιμοφόρα αγγεία του δέρματος.

Στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων παίζει μεγάλο ρόλο η κληρονομικότητα. Εάν το δέρμα είναι λεπτό φαίνονται πιο πολύ οι μαύροι κύκλοι όπως επίσης η δομή των οστών στο πρόσωπο επηρεάζει, αν δηλαδή το κόκκαλο κάτω από το μάτι είναι πιο βαθύ. Οι μαύροι κύκλοι μπορεί να δημιουργηθούν και από τροφικές αλλεργίες που κάνουν το δέρμα κάτω από τα μάτια να φαίνεται πιο σκούρο.

Μια άλλη αιτία δημιουργίας μαύρων κύκλων είναι και διάφορα φάρμακα που διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από τα μάτια και κάνουν την περιοχή να μαυρίζει. Άλλη μια αιτία είναι και η διατροφή. Η έλλειψη σιδήρου πιστεύεται ότι προκαλεί μαύρους κύκλους. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της περιόδου μπορεί επίσης να δημιουργηθούν μαύροι κύκλοι λόγω της αυξημένης ανάγκης για σίδηρο. Μια άλλη σοβαρή αιτία είναι η κούραση και η έλλειψη ύπνου.

Επίσης με την πάροδο του χρόνου το δέρμα χάνει το κολλαγόνο του, γίνεται πιο λεπτό και δημιουργούνται μαύροι κύκλοι. Mπορεί επίσης να είναι σημάδι αφυδάτωσης ή υπερβολικής έκκρισης μελανίνης.

Όσο για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο συχνού προβλήματος, αν και δεν υπάρχει μια θεραπεία η οποία να δίνει εντελώς τη λύση, υπάρχουν πολλοί τρόποι βελτίωσης. Ας τοποθετήσουμε σακουλάκια τσαγιού, αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν, ή ωμή πατάτα ή αγγούρι.

Αν δεν έχετε κανένα από τα πιο πάνω στο σπίτι και ένα βρεγμένο βαμβάκι το οποίο πρώτα έχετε βάλει για 10 λεπτά στην κατάψυξη θα βοηθήσει. Κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, εμπλουτισμένες με βιταμίνη Κ και ρετινόλη βοηθούν στην απομάκρυνση των μαύρων κύκλων.

Η ξεκούραση και ο 8ωρος ύπνος είναι βασική θεραπεία για τους μαύρους κύκλους. Ελαττώστε και το αλάτι. Επίσης το κάπνισμα δημιουργεί και επιδεινώνει την κατάσταση. Τέλος η σωστή διατροφή (καρότα και βατόμουρα) και ενυδάτωση του οργανισμού. Γι' αυτό πίνετε πολύ νερό. Αν όμως θέλετε απλώς να τους καλύψετε με μακιγιάζ, προτιμήστε concealer με κίτρινη βάση, γιατί το ροζ το κάνει χειρότερο!
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger