ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νέες συγκρούσεις φοιτητών-αστυνομίας στη Χιλή

Νέες συγκρούσεις φοιτητών-αστυνομίας στη Χιλή

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 | 04:20



Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και μαθητές κατέβηκαν χθες βράδυ ξανά στους δρόμους της πρωτεύουσας Σαντιάγο, απαιτώντας για άλλη μια φορά βαθιά μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Καταγγέλλοντας ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θεωρούν άδικο και κακής ποιότητας, περίπου 70.000 νέοι (σύμφωνα με τους διοργανωτές, 5.000 σύμφωνα με την αστυνομία) διαδήλωσαν για 6η φορά φέτος στην πρωτεύουσα της Χιλής .

Η πορεία των φοιτητών κατέληξε σε μαζικές ταραχές και βίαιες συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αρχές προχώρησαν σε 100 προσαγωγές και 59 συλλήψεις ενώ, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, 17 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αντρέ Τσάντγουικ , καταδίκασε τις πράξεις βίας και εξήγγειλε ότι θα γίνουν πιο αυστηροί οι όροι για να δίνονται άδειες για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων.

Συνολικά, οι φοιτητές έχουν κάνει πάνω από 40 μεγάλες κινητοποιήσεις από την περασμένη χρονιά για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, του πρώτου προέδρου της δεξιάς μετά το τέλος της δικτατορίας, να προωθήσει μια μεταρρύθμιση στον τομέα της παιδείας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger