ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μπερλουσκόνι: Το ευρώ είναι μεγάλη κομπίνα

Μπερλουσκόνι: Το ευρώ είναι μεγάλη κομπίνα

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 | 08:50


«Η έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ δεν θα ήταν τραγωδία», υποστήριξε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας...
κατά την διάρκεια της παρουσίασης ενός βιβλίου στην ιταλική πρωτεύουσα.

«Η άλλη εναλλακτική», είπε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, «είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει να εγγυηθεί το δημόσιο χρέος των χωρών-μελών».

Σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι, «το ευρώ είναι μια μεγάλη κομπίνα» και για τον λόγο αυτό, ο ίδιος «έδωσε πολλαπλές μάχες, στην Ευρώπη, κατά όσων ήθελαν να βασίσουν το οικοδόμημα μόνον σε κανόνες αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής, νομίζοντας ότι, έτσι, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη».

Σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, ο Μπερλουσκόνι επισήμανε πως θεωρεί ότι «εκφράζει την πολιτική αντίληψη της Γερμανίας, η οποία είναι μια χώρα ηγεμονική και μη αλληλέγγυα».

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Μπερλουσκόνι άσκησε δριμεία κριτική κατά του μόνιμου ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ): «Για να λάβει τις προβλεπόμενες βοήθειες, η κάθε χώρα πρέπει να υπογράφει ένα μνημόνιο που περιέχει αυστηρά οικονομικά μέτρα. Μέτρα που οδηγούν την οικονομία στην κατάρρευση και σε μια δίνη ύφεσης», υπογράμμισε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Η απάντηση της καγκελαρίας

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, απέρριψε χαρακτηρίζοντας «παράλογες» τις δηλώσεις του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Η ιδέα ότι η Γερμανία θα μπορούσε να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και ότι αυτό δεν θα αποτελούσε τραγωδία για την Ευρώπη είναι παράλογη», είπε ο Ζάιμπερτ στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Μάλιστα, ο Ζάιμπερτ συμπλήρωσε ότι η καγκελάριος Μέρκελ «πάντοτε» συνεργάζεται καλά με τον Μόντι.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger