ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Η υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο είναι μονόδρομος

Η υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο είναι μονόδρομος

Written By Greekznews 3 on Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 19:00
Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη για την υπαγωγή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, ανέφερε στη Βουλή, «Οι νόμιμες αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ακολουθούν αναγκαστικά αυτές των δημοσίων και είναι εφαρμοστέες ευθέως αφότου ίσχυσαν. Αυτό είναι το θεσμικό πλαίσιο και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει».

Αναπτύσσοντας την ερώτησή της, η κ. Δριτσέλη υπενθύμισε πως την εξίσωση των μισθολογίων είχε κάνει δεκτή ως υπουργός Παιδείας ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, αλλά είχε παγώσει από την υπηρεσιακή υπουργό Αγγελική Κιάου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε, επίσης, «απόδοση βαθμών από τα λογιστήρια των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων -κάτι που αποτελεί αντιποίηση αρχής» και επισήμανε πως η μείωση των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ανερχόμενη σε 27 εκατ. ευρώ συνολικά, έχει επακόλουθο και τη μείωση των φορολογικών εσόδων για το κράτος. «Την ίδια στιγμή, τα δίδακτρα δεν έχουν μειωθεί ούτε κατά ένα ευρώ, ενώ μονάχα στην Ανατολική Αττική είχαμε 67 απολύσεις», προσέθεσε.

Απαντώντας, ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως βάσει του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις που εφαρμόζονται στους δημοσίους εκπαιδευτικούς, είναι άμεσα εφαρμοστέες και στους ιδιωτικούς -κάτι που ενέκρινε και το Νομικό Συμβούλιο του κράτους. Στο πλαίσιο δε αυτό, «η τήρηση του νόμου ήταν μονόδρομος».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger