ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ερώτηση του Π. Χαϊκάλη προς τον υπουργό Οικονομικών για τη ΔΟΥ Κορωπίου

Ερώτηση του Π. Χαϊκάλη προς τον υπουργό Οικονομικών για τη ΔΟΥ Κορωπίου

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 | 12:40

Σύμφωνα με απόφαση της 20ής Σεπτεμβρίου 2012, εξαγγείλατε την αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Κορωπίου και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της στην Δ.Ο.Υ. Παλλήνης.
Με αυτή σας την απόφαση επιφέρατε μεγάλη πολιτική και κοινωνική αναστάτωση στην περιοχή ευθύνης της Δ.Ο.Υ. καθώς δημιουργείτε πολλά και αξεπέραστα προβλήματα τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και σε πολλές επαγγελματικές τάξεις. Όπως γνωρίζετε η Δ.Ο.Υ. Κορωπίου, πλην του Δήμου Κορωπίου, εξυπηρετεί όλους τους όμορους Δήμους ήτοι τους: 1) Παιανίας- Γλυκών Νερών 2) Μαρκοπούλου Μεσογαίας και 3) Σαρωνικού (Καλύβια).

Mε βάση το γεωγραφικό κριτήριο το Κορωπί πληροί όρους κεντροβαρικότητας σε σχέση με τις περιοχές που εξυπηρετεί και η απομάκρυνσή της Δ.Ο.Υ. θα επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις, βραχυχρόνιες αλλά και μακροχρόνιες, στην τοπική οικονομική ζωή και ειδικότερα: α) στα υποκαταστήματα των τραπεζών που ανέρχονται στα δέκα τέσσερα (14) - (πληρωμές Δ.Ο.Υ. μέσω τραπεζικών επιταγών), β) στο Υποθηκοφυλακείο Κορωπίου, γ) στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου, δ) στα συμβολαιογραφεία της πόλης, αφού οι εργασίες τους δεν εξυπηρετούνται με ηλεκτρονικές υποβολές, ε) στα λογιστικά γραφεία καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο Κορωπί.

Ο Δήμος έχει την πολιτική βούληση να συμβάλει στην επίτευξη των οικονομικών στόχων που έχουν τεθεί. Όμως βεβιασμένες αποφάσεις, επιφέρουν μεγάλες επιπτώσεις, κυρίως στην εξυπηρέτηση των φορολογούμενων. Δυστυχώς, αυτή σας η απόφαση ήρθε χωρίς καμία διαβούλευση και ενώ ο Δήμος είχε εκφράσει την θέληση να συνεργαστεί μαζί σας για άλλες λύσεις εξοικονόμησης πόρων, όπως ανεύρεση κατάλληλου κτιρίου σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους. Για αυτό το λόγο ο Δήμος με επιστολή του την 25/09/2012 ζητά την άμεση αναστολή της Υπουργικής Απόφασης για δύο χρόνια.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1) Προτίθεστε να αναστείλετε την απόφασή σας για δύο χρόνια ούτως ώστε να εξασφαλισθεί χαμηλότερο μίσθωμα για το εν λόγω κτήριο, με καταβολή του μισθώματος από τους όμορους Δήμους;


2) Θα δώσετε τον απαραίτητο χρόνο στον Δήμο ώστε να προχωρήσει στην αναζήτηση κατάλληλου ακινήτου που θα παραχωρηθεί δωρεάν από ιδιώτες προκειμένου να στεγαστεί η Δ.Ο.Υ. Κορωπίου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Παύλος Χαϊκάλης
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger