ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συνελήφθη για παθητική δωροδοκία

Συνελήφθη για παθητική δωροδοκία

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 | 05:30



Για παθητική δωροδοκία κατηγορείται 58χρονος υπάλληλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος συνελήφθη στο Αγρίνιο, διότι απαίτησε από πολίτη την καταβολή ποσού 1.200 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει για την έκδοση άδειας χειριστή μηχανήματος έργων.

Μάλιστα, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, ώστε να διαπιστωθεί αν ο υπάλληλος εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, διότι στο σπίτι του βρέθηκαν πολλά υπηρεσιακά έγγραφα και σφραγίδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 58χρονος, ο οποίος υπηρετεί στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, απαίτησε από έναν 31χρονο την καταβολή 1.200 ευρώ, προκειμένου μεσολαβήσει για την έκδοση άδειας χειριστή μηχανήματος έργου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δύο ανδρών, συμφωνήθηκε να καταβάλλει ο 31χρονος στον υπάλληλο το ποσό των 800 ευρώ με την υποβολή των δικαιολογητικών και τα υπόλοιπα χρήματα να δίνονταν με την παραλαβή τής άδειας.

Στη συνέχεια, ο 31χρονος πήγε στην Ασφάλεια Αγρινίου και ενημέρωσε τους αστυνομικούς για τις απαιτήσεις τού υπαλλήλου. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα και τη στιγμή που τα παρελάμβανε ο υπάλληλος σε καφετέρια στο Αγρίνιο, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τού 58χρονου, οι αστυνομικοί τής Ασφάλειας Αγρινίου, βρήκαν -μεταξύ άλλων- πολλά έγγραφα (πρωτότυπα και σε φωτοαντίγραφα), τόσο τής υπηρεσίας τού συλληφθέντος, όσο και άλλων υπηρεσιών, συμπληρωμένα και ασυμπλήρωτα έντυπα αδειών κυκλοφορίας μηχανημάτων έργου, καθώς και διάφορες αιτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις (συμπληρωμένες και ασυμπλήρωτες).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του 58χρονου αποτελούν στοιχεία στα οποία είτε είχε πρόσβαση, είτε του τα είχαν εμπιστευτεί, λόγω της ιδιότητάς του και είχε υπεξάγει.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα και στο χώρο εργασίας του 58χρονου, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσολογγίου, όπου -σύμφωνα με την αστυνομία- βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο υπηρεσιακές στρογγυλές σφραγίδες τής πρώην Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας, δύο ασυμπλήρωτα και υπογεγραμμένα τόσο από τον συλληφθέντα όσο και από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη έντυπα αδειών κυκλοφορίας μηχανημάτων έργου, σφραγισμένα με τη στρογγυλή σφραγίδα τής υπηρεσίας, μία συμπληρωμένη άδεια χειρισμού μηχανήματος έργου, μία υπηρεσιακή ταυτότητα πρώην υπαλλήλου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και μία σφραγίδα εταιρείας χωματουργικών εργασιών.

Στο μεταξύ, με αφορμή τη σύλληψη υπαλλήλου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ανακοινώθηκε ότι «από την πρώτη στιγμή που τέθηκε υπόψη της Περιφέρειας η καταγγελία για τη συμπεριφορά του εν λόγω υπαλλήλου, δόθηκε αμέσως εντολή από τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, να κινηθούν -χωρίς χρονοτριβή- όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αφ’ ενός για την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του και αφ’ ετέρου για την ποινική και πειθαρχική του δίωξη».

Ακόμη, από την Περιφέρεια τονίζεται ότι «κρούσματα χρηματισμού υπαλλήλων, εκβιασμοί σε βάρος πολιτών, πλάγιες μέθοδοι για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων, θα τιμωρούνται παραδειγματικά και χωρίς ίχνος επιείκειας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger