ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τι κάνεις όταν εχεις άγχος; Τρώω τηγανητές πατάτες!

Τι κάνεις όταν εχεις άγχος; Τρώω τηγανητές πατάτες!

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 | 22:30




Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Journal of Neuroscience απέδειξε ότι η λατρεία πολλών ανθρώπων ανρώπων στις τηγανητές πατάτες, μόνο τυχαία δεν είναι. Τόσο οι πατάτες όσο και και τα τσιπς χάρη στο αλάτι που περιέχουν, μειώνουν το άγχος, ενώ παράλληλα αυξάνουν τα επίπεδα της «ορμόνης του έρωτα» στο αίμα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η κατανάλωση τηγανητής πατάτας, είναι μεν ανθυγιεινή για τον οργανισμό, ωστόσο προκαλεί χαλάρωση και ηρεμία! Το γεγονός αυτό έχει δύο ερμηνείες: την ιατρική και την ψυχολογική.

Από την ψυχολογική πλευρά, έρευνα του Πανεπιστημίου Άστον του Μπέρμιγχαμ έδειξε ότι, τόσο η γεύση όσο και η μυρωδιά από τις τηγανητές πατάτες, μας "ξυπνούν" ευχάριστες αναμνήσεις, από την παιδική ηλικία ή από περίοδο διακοπών, βοηθώντας μας έτσι να χαλαρώσουμε και να νιώσουμε καλά!

Παράλληλα, όπως έδειξαν εργαστηριακά πειράματα σε ποντίκια, τα υψηλά επίπεδα αλατιού, έχουν σαν αποτέλεσμα τη μειωμένη δραστηριότητα στο νευρικό σύστημα του εγκεφάλου. Επίσης, τα αυξημένα επίπεδα νατρίου στον οργανισμό, βοηθούν στο να ξεπεραστεί πιο σύντομα μία κρίση άγχους!

Και δεν είναι μόνο αυτά! Η κατανάλωση τηγανητής πατάτας, αποδείχτηκε ότι συνδέεται με την αύξηση της ωκυτοκίνης, της ορμόνης που ελέγχει την ικανότητά μας να δημιουργούμε κοινωνικούς δεσμούς, φιλικούς ή ερωτικούς.

Τώρα, ποια είναι η γνώμη των διαιτολόγων για όλα αυτά, είναι ένα εντελώς άλλο θέμα!
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger