ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Λουκέτο στα τηλεφωνικά ραντεβού του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο

Λουκέτο στα τηλεφωνικά ραντεβού του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 13:30

Παραμονή της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας βρήκαν κάποιοι την ευκαιρία να προχωρήσουν σε 7 απολύσεις από την υπηρεσία των τηλεφωνικών ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες χθες αργά το μεσημέρι...
οι υπεύθυνοι από την Αθήνα επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τους 7 υπαλλήλους που είχαν απομείνει στο αρμόδιο τμήμα στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου και τους ανακοίνωσαν ότι λύεται η σύμβαση που είχαν με την ιδιωτική εταιρία που είχε αναλάβει για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ αυτή τη δουλειά. Κι ενώ δημόσια έλεγαν ότι θα κλείσουν τα γραφεία των τηλεφωνικών ραντεβού μόνο στους μικρούς νομούς και θα τα διατηρήσουν στις μεγάλες πόλεις, φαίνεται ότι επί της ουσίας άλλα προγραμμάτιζαν. Έτσι χθες έκλεισαν το γραφείο των τηλεφωνικών ραντεβού στα κεντρικά του ΙΚΑ στο Ηράκλειο.

Σταδιακά .. αποψίλωση

Αναλυτικότερα ο ΕΟΠΥΥ είχε δώσει σε ιδιωτική εταιρία την αρμοδιότητα των τηλεφωνικών ραντεβού. Η εταιρία αυτή είχε αναλάβει να τοποθετήσει δικούς της ανθρώπους στα τηλέφωνα όπου ρυθμιζόταν τα ραντεβού χωρίς χρέωση ενώ είχε υπαλλήλους και σε κάθε κεντρικό κατάστημα του ΕΟΠΥΥ όπου μπορούσε να πάει ο ασφαλισμένος και να κλείσει το ραντεβού του. Μετά όμως από τις αλλαγές που έγιναν με τα τηλεφωνικά ραντεβού και τα ευρώ ανά κλήση, φαίνεται ότι όσοι μπήκαν στο χορό των εισπράξεων δεν ήθελαν να χάνουν ... έσοδα.

Έτσι τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, άρχισαν σιγά και σταθερά να κόβουν προσωπικό και ώρες εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώ αρχικά εργαζόταν 15 περίπου άτομα στην υπηρεσία του Ηρακλείου με βάρδια πρωί - απόγευμα, πριν από 15 μέρες περίπου τα δεδομένα άλλαξαν. Στο τμήμα των τηλεφωνικών ραντεβού έμειναν 7 άτομα, τα 5 έμειναν στο τμήμα των ραντεβού και τα 2 πήγαν στο τμήμα των συντάξεων. Στη συνέχεια συρρικνώθηκε η βάρδια μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι ενώ το απόγευμα το γκισέ των ραντεβού έμεινε ακάλυπτο.

Όλα αυτά μέχρι χθες το απόγευμα όταν κάποιοι από την Αθήνα επικοινώνησαν τηλεφωνικά και ανακοίνωσαν τις απολύσεις. Σήμερα η υπηρεσία ήταν κλειστή λόγω της απεργίας και έτσι δεν έγινε αισθητή η αλλαγή.

Όλα επί πληρωμή

Η κίνηση αυτή δε θα μπορούσε να είναι εν αγνοία του ασφαλιστικού φορέα ο οποίος έδωσε την εργολαβία, υπέγραψε τις συμβάσεις και άρα δεν μπορούσε παρά να γνωρίζει τα προβλεπόμενα. Μετά από αυτά οι ασφαλισμένοι από αύριο θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους αποκλειστικά και μόνο τηλεφωνικά και βεβαίως ... πληρώνοντας!

Έτσι φαίνεται ότι οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ είναι αποφασισμένοι για την όποια παροχή τους στους ασφαλισμένους Έλληνες πολίτες να εισπράττουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ άσχετα αν τα έχουν ήδη πάρει από τα ασφάλιστρα.

Ωστόσο ακόμα κι έτσι κανείς δεν έχει πει μέχρι τώρα ποιος θα κάνει τις αναρτήσεις των πινακίων στις εισόδους των ιατρείων σε καθημερινή βάση, όπου αναγράφονται τα ονόματα των ασθενών που έχουν κλείσει ραντεβού;

Ποιος θα ενημερώνει τους ασθενείς σε περίπτωση απουσίας του γιατρού έτσι ώστε να επανακαθορίζει νέο ραντεβού;

Προφανώς οι κύριοι του ΕΟΠΥΥ δεν ενδιαφέρονται αν ο ασφαλισμένος αναγκάζεται να καλεί και να ξανακαλεί στα τηλέφωνα με τα οποία εκείνοι έκαναν σύμβαση, να πληρώνει και να ξαναπληρώνει ευρώ για να κλείσει ένα ραντεβού μόνο και μόνο γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι τίποτα δεν πρέπει να παρέχεται τζάμπα !
prismanews.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger