ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σκληρό πόκερ για την Ελλάδα. Νέο κούρεμα ζητά το ΔΝΤ

Σκληρό πόκερ για την Ελλάδα. Νέο κούρεμα ζητά το ΔΝΤ

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 21:40




Διάσταση απόψεων φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα σε Βερολίνο και Βρυξέλλες για το πότε θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα.

Η γερμανική πλευρά, αν και δεν διατυπώνεται επισήμως, φέρεται να προκρίνει τη λύση της λήψης των οριστικών αποφάσεων, μετά τις αμερικάνικές εκλογές προκειμένου -όπως αναφέρουν τόσο το Der Spiegel, όσο και το Reuters- να έχουν καλύτερη εικόνα για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Αντίθετα η Κομισιόν θέλει να κλείσει το θέμα μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στα μέσα Οκτωβρίου, δηλαδή στην προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν ότι «κάτι τρέχει με την Ελλάδα». Αρχικά ήταν η ξαφνική αύξηση των απαιτήσεων του ΔΝΤ, μέσω του εκπροσώπου του στην τρόικα Π. Τόμσεν, για ακόμη πιο σκληρά μέτρα και μάλιστα άμεσης και σίγουρης απόδοσης, δηλαδή μεγαλύτερες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Ακολούθησε η αιφνίδια «προσωρινή διακοπή» των συζητήσεων μεταξύ Ελλάδος και τρόικας για το «πακέτο» των 13,5 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές είχαν δώσει ως deadline τη χθεσινή ημέρα. Επίσης την Παρασκευή ήρθε και το δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο πηγές από το Βερολίνο, ότι η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικό χρέος θα ήταν διαθέσιμη μετά τις αμερικανικές εκλογές, κάτι που θα σήμαινε και την χρονική μετάθεση της εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και την πάγια θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανκ Σόιμπλε ότι «οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν, όχι μόνο με οικονομικούς, αλλά και με πολιτικούς όρους» και έχετε μπροστά σας μια σκληρή πόκερ γύρω από την Ελλάδα…
​​​ Ολοένα και εντονότερες γίνονται οι πιέσεις του ΔΝΤ για να υπάρξει νέο «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος, το οποίο αυτή τη φορά θα γίνει στον επίσημο τομέα.

Η μεγαλύτερη του αναμενομένου ύφεση, αλλά και οι ελληνικές αστοχίες στην υλοποίηση του προγράμματος, έχουν «πείσει» τους επικεφαλής του Ταμείου, ότι το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο, εφόσον δεν υπάρξει και νέα παρέμβαση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες, έχουν ενταθεί οι πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση και αυτός είναι ο βασικός λόγος που ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έχει σηκώσει τον πήχυ των απαιτήσεων από την ελληνική πλευρά σε ότι αφορά το περιεχόμενο των μέτρων.

Μάλιστα, σε όλο αυτό προστέθηκε και το δημοσίευμα του Der Spiegel, που κάνει λόγο για ανάγκη λήψης μέτρων ύψους 20 δισ. ευρώ για την διετία 2013 - 2014 και όχι 13,5 δισ. ευρώ, όπως έχουν συμφωνήσει Ελλάδα και πιστωτές.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger