ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ομπάμα: Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να σταματήσουμε το Ιράν

Ομπάμα: Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να σταματήσουμε το Ιράν

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 06:30



Ανήσυχος για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε την Τεχεράνη ότι οι ΗΠΑ «θα κάνουν ό,τι πρέπει» προκειμένου να σταματήσουν την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν. Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ένα εξοπλισμένο με πυρηνικά Ιράν «δε είναι μία πρόκληση που πρέπει να αναχαιτιστεί» και άσκησε σκληρή κριτική για την στήριξη που παρέχει η Τεχεράνη στον πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Όπως περιορίζει τα δικαιώματα του λαού της η ιρανική κυβέρνηση στηρίζει έναν δικτάτορα στη Δαμασκό και ενισχύει τρομοκρατικές ομάδες στο εξωτερικό» υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Παράλληλα επανέλαβε ότι θα πρέπει να μπει τέλος στο καθεστώς της Συρίας. «Διακηρύσσουμε και πάλι ότι το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ πρέπει να τελειώσει και έτσι να σταματήσει το μαρτύριο του συριακού λαού και να ξεκινήσει μία νέα αυγή» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο κύμα βίας που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή με αφορμή την προσβλητική ταινία για τον προφήτη Μωάμεθ και καταδίκασε τα επεισόδια ως «μία επίθεση στα ιδανικά του ΟΗΕ». 
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger