ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΜΑΤ χτύπησαν άτομα με ειδικές ανάγκες έξω από τη βουλή!

ΜΑΤ χτύπησαν άτομα με ειδικές ανάγκες έξω από τη βουλή!

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 18:20




Άνδρες των ΜΑΤ δε δίστασαν να χτυπήσουν με τις ασπίδες τους τους ανθρώπους με αναπηρία που είχαν φτάσει μέχρι τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των επιδομάτων τους. Ήταν να περάσουν στη Βουλή για να επιδόσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Όταν η πορεία έφτασε μπροστά στη Βουλή, οι συγκεντρωμένοι είδαν να τους... περιμένουν δυο κλούβες των ΜΑΤ και μια διμοιρία!

Παρατάχθηκαν κι εκείνοι μπροστά στις κλούβες. Αντιπροσωπεία τους, εκτός από τη Βουλή, έφτασε και στο Μέγαρο Μαξίμου για να επιδόσουν κι εκεί ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Λίγο πριν από τις 14:00 οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να αποχωρούν από τη Βουλή.

Κλούβες των ΜΑΤ και δεκάδες αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την Ηρώδου Αττικού και δεν επιτρέπουν να προσεγγίσουν στο σημείο μέλη ενώσεων ατόμων με αναπηρία. Έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις, αντιπροσωπεία των ΑμεΑ εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Μπούρα, διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου.

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών. Όπως καταγγέλλουν μέλη των ενώσεων, άνδρες των ΜΑΤ δεν δίστασαν να τους απωθήσουν με τις ασπίδες τους, προκειμένου να μην περάσουν στη Βουλή, για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Τα ΑμεΑ κάνουν λόγο για αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση, συνδέοντάς την «άμεσα με την αποδιοργάνωση του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και με την κατάργηση στοιχειωδών κοινωνικών παροχών που λάμβαναν μέχρι πρόσφατα».

Ζητούν, μεταξύ άλλων, να προστατευθούν τα αναπηρικά επιδόματα, να μη γίνει καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε εφάπαξ, σε μισθούς υπαλλήλων ΑμεΑ του Δημοσίου και ΔΕΚΟ και να μην καταργηθεί καμία ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση, έως ότου καταρτιστεί ένα αντικειμενικά δίκαιο, προοδευτικό ενιαίο φορολογικό σύστημα.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger