ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Φιλικό προς την καρδιά το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Φιλικό προς την καρδιά το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 15:49

Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι το γιαούρτι μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί σημαντικό μέρος της φιλικής προς την καρδιά διατροφής...

Στην έρευνα που παρουσιάστηκε σε ιατρικό συνέδριο στην Ουάσιγκτον, ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι κατανάλωναν μακροχρόνια γιαούρτι είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν γιαούρτι.

Η έρευνα παρακολούθησε περισσότερους από 2.000 εθελοντές για 15 χρόνια και τους έδωσε ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες, σε 3 διαστήματα.

Οι συμμετέχοντες είχαν 31% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση αν τουλάχιστον 2% των καθημερινών θερμίδων τους προερχόταν από γιαούρτι-περίπου ισοδύναμο με 170 γρ. γιαουρτιού χαμηλό σε λιπαρά κάθε 3 ημέρες.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι άνθρωποι που κατανάλωναν γιαούρτι είχαν χαμηλότερη συστολική πίεση σε σχέση με αυτούς που δεν κατανάλωναν.

Το γιαούρτι μπορεί ενδεχομένως να ωφελεί την υγεία της καρδιάς επειδή το περιεχόμενό του σε ποτάσιο μπορεί πιθανόν να βοηθά την αρτηριακή πίεση οδηγώντας το αλάτι έξω από τον οργανισμό. Το ασβέστιο μπορεί επίσης να βοηθά να διατηρούνται υγιή τα αγγεία.

Η Despina Hyde, του New York University Langone Medical Center, στη Νέα Υόρκη, που δεν έλαβε μέρος στην έρευνα, δηλώνει ότι το γιαούρτι αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου και πολλές έρευνες έδειξαν ότι το ασβέστιο μπορεί να βοηθήσει να μείνουν υπό έλεγχο τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Επίσης συμβουλεύει τους ανθρώπους να παραμένουν μακριά από το πλήρες γιαούρτι, επειδή περιέχει περισσότερα κορεσμένα λιπαρά που μπορούν να αυξήσουν τη χοληστερόλη LDL. Η Rachel Johnson, πρόεδρος της επιτροπής AHA, συμβουλεύει να επιλέξουν γιαούρτι χωρίς ή με χαμηλά λιπαρά και να προσέχουν την ποσότητα ζάχαρης που προσθέτουν για να παραμείνουν οι θερμίδες χαμηλές.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger