ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νέα συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στη Μαδρίτη

Νέα συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στη Μαδρίτη

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 14:00

Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές του κινήματος των "Αγανακτισμένων" συγκεντρώθηκαν εκ νέου το βράδυ της Τετάρτης κοντά στο Κοινοβούλιο της Μαδρίτης...
με αίτημα την "παραίτηση της κυβέρνησης", έχοντας απέναντί τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, την επομένη της βίαιης διαδήλωσης που έγινε στην ισπανική πρωτεύουσα κατά την οποία τραυματίστηκαν περισσότεροι από 60 άνθρωποι.

"Όχι, Όχι, Όχι, δεν φοβόμαστε", φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι παρέμεναν σε απόσταση από το Κοινοβούλιο λόγω των οδοφραγμάτων, των πολλών δεκάδων αστυνομικών για την αντιμετώπιση των ταραχών και περίπου δεκαπέντε οχημάτων της αστυνομίας.

"Ήρθα την Τρίτη και θα έρχομαι όλες τις ημέρες για να πω όχι σε αυτό το σύστημα, σε αυτού του είδους την οικονομία", δήλωσε ένας 30χρονος διαδηλωτής, ο οποίος κρατούσε πλακάτ στο οποίο αναγραφόταν "Παραίτηση".

"Ζητούμε την παραίτηση της κυβέρνησης επειδή δεν σεβάστηκε το πρόγραμμά της, αύξησε τους φόρους και πείραξε τις συντάξεις", πρόσθεσε.

"Να φύγουν", αναφερόταν σε ένα άλλο πανό. Την ίδια ώρα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι χαιρέτιζε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη "την πλειοψηφία" των συμπατριωτών του "που δεν διαδηλώνει".

"Επιτρέψτε μου εδώ στη Νέα Υόρκη να χαιρετίσω την πλειοψηφία των Ισπανών που δεν διαδηλώνει, για την οποία δεν μιλούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και δεν αποτελεί την πρώτη είδηση στα τηλεοπτικά δελτία", δήλωσε χθες, Τετάρτη ο Ραχόι σε ομιλία που εκφώνησε σε διάσκεψη του Συμβουλίου Αμερικανικών Κρατών, η οποία είχε διοργανωθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

"Αυτή αντιπροσωπεύει την τεράστια πλειοψηφία των 47 εκατομμυρίων Ισπανών που ζουν στη χώρα (...) Αυτή η τεράστια πλειοψηφία εργάζεται, όταν το μπορεί, και δίνει τον καλύτερο εαυτό της", συνέχισε.

Ο Ραχόι ζήτησε, εξάλλου, από τους συμπατριώτες του "να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων" και να μην συμβιβαστούν. "Ξέρουμε τι οφείλουμε να κάνουμε και αφού το ξέρουμε, το κάνουμε", σημείωσε, επικαλούμενος την οικονομική κατάσταση της Ισπανίας.

"Επίσης ξέρουμε ότι αυτό περιλαμβάνει πολλές θυσίες, οι οποίες είναι μοιρασμένες --αυτό θέλουμε-- εξ ίσου σε όλες τις συνιστώσες της ισπανικής κοινωνίας", πρόσθεσε.

"Θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση όπως ξεπεράσαμε κι άλλες στο παρελθόν", κατέληξε.

Οι μισθοί των Ισπανών δημοσίων υπαλλήλων θα παραμείνουν παγωμένοι το 2013, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έπειτα από μείωση 5% το 2010, δήλωσε παράλληλα μια συνδικαλιστική πηγή χθες, παραμονή της παρουσίασης του προϋπολογισμού του 2013.

"Μας ενημέρωσαν ότι ο μισθός παραμένει παγωμένος το ερχόμενο έτος", διευκρίνισε η πηγή του συνδικάτου CCOO, έπειτα από σύνοδο που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στα συνδικάτα και μέλη της ισπανικής κυβέρνησης.

"Προς το παρόν το δώρο των Χριστουγέννων διατηρείται" το 2013, πρόσθεσε η πηγή αυτή.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger