ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στήριξη στον Αχμαντινετζάντ από το Πεκίνο

Στήριξη στον Αχμαντινετζάντ από το Πεκίνο

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 02:50



Η Κίνα επανέλαβε σήμερα την αντίθεσή της στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος του Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος, ενώ τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Γερμανία πρόκειται να συναντηθούν αύριο για το θέμα αυτό στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

"Η Κίνα ήταν πάντοτε αντίθετη στις μονομερείς κυρώσεις κατά του Ιράν", δήλωσε ο Χονγκ Λέι, εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας. "Οι πιέσεις και οι κυρώσεις δεν μπορούν να επιλύσουν ριζικά το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα, αλλά αντίθετα μάλλον θα το περιπλέξουν και θα το επιδεινώσουν, θα ενισχύσουν την αντιπαράθεση, κάτι το οποίο δεν είναι καλό για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή", συνέχισε ο κ. Χονγκ, του οποίοι οι παρατηρήσεις δημοσιοποιήθηκαν από την ιστοσελίδα του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι Δυτικοί και το Ισραήλ υποπτεύονται το Ιράν ότι θέλει να αναπτύξει μια βόμβα υπό την κάλυψη ενός πολιτικού πυρηνικού προγράμματος, το οποίο όμως αρνείται η Τεχεράνη.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Τρίτη ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν "αυτό που πρέπει να κάνουν" για να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνική βόμβα. "Η Αμερική θέλει να λύσει αυτό το ζήτημα μέσω της διπλωματίας και πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος (...) να το πράξουμε. Όμως αυτός ο χρόνος είναι περιορισμένος", προειδοποίησε ο κ. Ομπάμα.
"Στην τρέχουσα κατάσταση, όλα τα μέρη θα πρέπει να ενισχύσουν το διάλογο και τη συνεργασία," είπε ακόμη ο κινέζος εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger