ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στη Βουλή το θέμα του Γέροντα Παστίτσιου

Στη Βουλή το θέμα του Γέροντα Παστίτσιου

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 17:30




Ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης και Παιδείας για τη σύλληψη του 27χρονου από την Εύβοια, ο οποίος διαχειριζόταν σελίδα στο facebook με το όνομα «Γέροντας Παστίτσιος», κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημήτρης Παπαδημούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς.

Ειδικότερα, στην ερώτηση τονίζεται « το ασυμβίβαστο αυτής της ενέργειας των διωκτικών αρχών με τις διεθνώς κατοχυρωμένες αρχές της ανεξιθρησκίας, ελεύθερης έκφρασης, σκέψης και συνείδησης των πολιτών». Παράλληλα, αντιπαραβάλλεται « η σπουδή στη σύλληψη του νεαρού με την ατιμωρησία των ηθικών και φυσικών αυτουργών των καθημερινών πλέον ρατσιστικών επιθέσεων».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν επίσης ότι η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών έγινε αμέσως μετά την κατάθεση ερώτησης της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,

Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,

Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Ασυμβίβαστη με τις αρχές της ανεξιθρησκίας η σύλληψη του 27χρονου

Την Παρασκευή 21-09-2012, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έρευνα σε προσωπική ιστοσελίδα σατιρικού για τη θρησκοληψία περιεχομένου. Ακολούθησε η σύλληψη ενός 27χρονου ως φερόμενου δημιουργού της ιστοσελίδας, για τον οποίο δημοσιοποιήθηκε ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, μεταξύ των οποίων η εντελώς παρωχημένη και αναχρονιστική κατηγορία της «κακόβουλης βλασφημίας» και της «καθύβρισης θρησκευμάτων», αδικήματα των οποίων η νομοτυπική θεμελίωση παραβιάζει ευθέως τα θεμελιώδη συνταγματικά και υπερνομοθετικά κατοχυρωμένα, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, δικαιώματα της ανεξιθρησκίας και της ελευθερίας έκφρασης, σκέψης και συνείδησης.

Σημειωτέον ότι η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών έλαβε χώρα αμέσως μετά την κατάθεση ερώτησης της “Χρυσής Αυγής”, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η οποία ζητούσε την επέμβαση των διωκτικών αρχών για το θέμα αυτό.

Κατόπιν των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι η κινητοποίηση των αρχών φαίνεται να προκλήθηκε ως αντανακλαστική απόκριση σε αιτήματα που προάγουν την μισαλλοδοξία και τον θρησκευτικό φανατισμό, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Θεωρούν ναι ή όχι πως η προστασία της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών είναι μεταξύ των πρωταρχικών υποχρεώσεων μίας σύγχρονης δημοκρατικής πολιτείας;

2. Βάσει ποιας αξιολόγησης και ποιας ιεράρχησης διατάχθηκε η κινητοποίηση του διωκτικού μηχανισμού, την ίδια στιγμή που οι καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές αντιμετωπίζονται με πλήρη απάθεια και απραξία, περιβαλλόμενες με ατιμωρησία;

3. Ποιά είναι η θέση της Κυβέρνησης στο αίτημα κομμάτων και κοινωνικών φορέων για κατάργηση των αναχρονιστικών και αντιδημοκρατικών διατάξεων περί βλασφημίας κλπ;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Τάσος Κουράκης

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δημήτρης Παπαδημούλης

Δημήτρης Τσουκαλάς
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger