ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΣΕΒ:Άνοιγμα των επαγγελμάτων

ΣΕΒ:Άνοιγμα των επαγγελμάτων

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 | 02:50


Να προωθήσει δύο σημαντικές αλλαγές καλεί τον Κωστή Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Αναλυτικότερα στην εναρκτήρια ομιλία του στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, ο κ. Δ. Δασκαλόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Όσες υποσχέσεις κι αν δοθούν, όσες εξαγγελίες προθέσεων κι αν γίνουν, δεν μπορεί ν’ αναμένουμε ενεργοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και προσέλκυση ξένων επενδύσεων αν δεν προωθηθούν δύο σημαντικές αλλαγές:

Πρώτον, να ολοκληρωθεί το άνοιγμα όλων των αγορών και των επαγγελμάτων στον ανταγωνισμό. Δεύτερον, να διαμορφωθεί επιτέλους ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματική πρωτοβουλία, την καινοτομία και την επένδυση.

Αυτό, σε ένα πρώτο τουλάχιστον επίπεδο, προϋποθέτει να χτυπηθεί κατακέφαλα το διαβόητο τέρας της πολυνομίας. Να απλοποιηθούν οι λαβυρινθώδεις διαδικασίες που εκτρέφουν τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Να καταργηθούν οι δεκάδες, πάσης μορφής και επιπέδου, κανονιστικές διατάξεις, ρυθμίσεις, αποφάσεις, που παρέχουν προνόμια και προστασία και αποθαρρύνουν την επιχειρηματική διάθεση να αναλάβει ρίσκο, να υλοποιήσει ιδέες, να προχωρήσει πρωτοβουλίες.



Πηγή:euro2day.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger