ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Υπάρχουν αυθαίρετα σπίτια από τον ΟΕΚ;

Υπάρχουν αυθαίρετα σπίτια από τον ΟΕΚ;

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 | 22:20




Μόνο τυπικά μπήκε λουκέτο στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Οι διαδικασίες εκκαθάρισης που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες προσέκρουσαν σε τοίχο. Για την ακρίβεια προσέκρουσαν σε μια σειρά από παρανομίες, γραφειοκρατικές παραλήψεις, νομικές διεκδικήσεις και εκκρεμότητες που δυσκολεύουν την εκκαθάριση.

Παράνομοι ή και αυθαίρετοι οικισμοί, κατοικίες εκτός σχεδίου πόλεως, σπίτια με πολεοδομικές παραβάσεις, εκτός Εθνικού Κτηματολογίου, ιδιοκτήτες που εδώ και 20 χρόνια δεν έχουν λάβει το παραχωρητήριο γιατί το σπίτι τους είναι «παράνομο» ή στην καλύτερη περίπτωση «μη κοστολογημένο», αλλά και αναξιοποίητα οικόπεδα, ιδιόκτητα κτήρια υπό κατάληψη ή και σπίτια υπό διεκδίκηση είναι μόνο λίγες από τις περιπτώσεις στις οποίες βρέθηκαν οι εκκαθαριστές.

Λόγω του τεράστιου όγκου των εργασιών, δόθηκε παράταση στη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της διοικούσας επιτροπής (ΠΕΔΕ), η οποία έληγε στις 30 Ιουλίου 2012, καθώς «υπάρχουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες μέχρι την περάτωση του έργου της».
Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το τι συμβαίνει στον Οργανισμό βέβαια, εκτιμούν ότι το έργο της επιτροπής θα αργήσει πολύ να ολοκληρωθεί, ενώ θεωρούν απίθανο να υπάρξει εκκαθάριση και οριστικό κλείσιμο του ΟΕΚ, εάν τα προβλήματα δεν λυθούν… οριζόντια.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger