ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ρεκόρ μισού αιώνα η ΑΕΚ!

Ρεκόρ μισού αιώνα η ΑΕΚ!

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 15:49

Την τρίτη ήττα της στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και χωρίς ακόμα να έχει νικήσει, δέχτηκε η ΑΕΚ στο Ηράκλειο, ισοφαρίζοντας την επίδοση της σεζόν 1963-64.

Τις χειρότερες μέρες της πιο πρόσφατης ιστορίας της ζει η Ένωση και το απόγευμα της Κυριακής... θυμήθηκε το «μαύρο» 1963.

Ένα ρεκόρ που κρατούσε για σχεδόν μισό αιώνα και συγκεκριμένα για 49 χρόνια, ισοφαρίστηκε στο Ηράκλειο και το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, την στιγμή βέβαια που ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να σπάσει, αφού την επόμενη αγωνιστική έχει δύσκολο έργο στην Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

Θυμίζουμε ότι την σεζόν 1963-64, οι τρεις ήττες της ΑΕΚ ήταν με σαφώς πιο δυνατούς αντιπάλους και συγκεκριμένα τους άλλους τρεις «μεγάλους» του ελληνικού πρωταθλήματος, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Στην συνέχεια τότε είχαν ακολουθήσει δύο «λευκές» ισοπαλίες με Καλαμαριά και Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη, με την πρώτη νίκη να έρχεται επί του Άρη (3-0) στην Ν.Φιλαδέλφεθα, ματς όπου είχε κάνει χατ-τρικ ο Μίμης Παπαϊωάννου.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι ενδιάμεσα των τριών αυτών ηττών, ο «δικέφαλος» είχε παίξει στις 18 Σεπτεμβρίου του 1963 στο «Σταντ ντι Ρι» στην Νίκαια με την Μονακό και είχε γνωρίσει την συντριβή με 7-2, στο πρώτο μάλιστα ευρωπαϊκό ματς που έδιναν οι Μονεγάσκοι.

www.gazzetta.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger