ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πέθανε ο γιατρός που μοίραζε απαλλαγές σε διάσημους

Πέθανε ο γιατρός που μοίραζε απαλλαγές σε διάσημους

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 21:20




Την τελευταία του πνοή στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, όπου είχε διαφύγει για να γλιτώσει από τον πέλεκυ της ελληνικής Δικαιοσύνης, άφησε ο καταζητούμενος στρατιωτικός γιατρός Μανώλης Νιώτης.

Ο γιατρός είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα, καθώς και για συμμετοχή στο κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά για απαλλαγές γνωστών καλλιτεχνών. Σε βάρος του εκκρεμούσαν τρία εντάλματα σύλληψης και τρεις ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή οκτώ ετών και έξι μηνών.

Ο 64χρονος, πρώην διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΝΙΜΙΤΣ, πέθανε στην «εξορία» (όπου βρισκόταν από το 2004) από ανακοπή καρδιάς. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρώην ταξίαρχος απεβίωσε ενώ κοιμόταν, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του. Την ίδια στιγμή, όμως, με το νήμα της ζωής του κόπηκαν και οι μακροχρόνιες περιπέτειές του με τη Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσαν: Δύο εντάλματα σύλληψης του εφέτη-ανακριτή Αθηνών για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα. Ενα ένταλμα σύλληψης του ανακριτή του Στρατοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παθητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση.

Τρεις ερήμην καταδικαστικές αποφάσεις του Εφετείου και του Στρατοδικείου Αθηνών, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και έξι μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της σωματικής βλάβης από αμέλεια, της ανυποταξίας, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως και της παθητικής δωροδοκίας.

Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές από το 2004, οπότε και είχαν χαθεί τα ίχνη του, τον αναζητούσαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης προκειμένου να τον φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο γιατρός γνώριζε πολλά τόσο για το παραδικαστικό κύκλωμα όσο για τους δεκάδεςς επωνύμους της ελληνικής showbiz που είχαν περάσει από το γραφείο του και είχαν καταφέρει να πάρουν τα πολυπόθητα απαλλακτικά από τον στρατό προκειμένου να μη φορέσουν το χακί.

Η υπόθεση με τις απαλλαγές επωνύμων (καλλιτεχνών, τραγουδιστών, γόνων γνωστών εφοπλιστικών οικογενειών και επιχειρηματιών) είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το 2004, όταν έσκασε σαν βόμβα η απαλλαγή από τον στρατό του γνωστού ηθοποιού Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Για την υπόθεση αυτή ο ηθοποιός δικάστηκε και καταδικάστηκε το 2009 σε τριάντα μήνες φυλάκιση για τα αδικήματα της χρήσης πλαστού εγγράφου και της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία. Ο γιατρός είχε καταδικαστεί ερήμην του σε φυλάκιση 20 μηνών.

Τελικά, μετά από αναζητήσεις εφτά ετών, εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2011 στο Γιοχάνεσμπουργκ και συνελήφθη. Η είδηση της σύλληψής του και η αναμενόμενη έκδοσή του στην Ελλάδα είχε κάνει πολλούς επωνύμους να χάσουν τον ύπνο τους, καθώς αν ο γιατρός άνοιγε το στόμα του, τότε θα άνοιγε και ο ασκός του Αιόλου για όσους είχαν προμηθευτεί τα πλαστά έγγραφα απαλλαγής από το στράτευμα.

Ομως, τέσσερις μέρες μετά τη σύλληψή του, βάσει της νομοθεσίας που ισχύει στη Νότια Αφρική, αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ.

Η ταρίφα για το πολυπόθητο χαρτί Ι5 και η εξαφάνιση

Ο απότακτος ταξίαρχος του Υγειονομικού, που υπηρετούσε στο ΝΙΜΤΣ ως διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής, κατηγορούνταν ότι είχε στήσει μια «χρυσή» βιομηχανία απαλλαγών προκειμένου να αποφεύγουν τη στράτευση επώνυμοι της showbiz και όχι μόνο.

Η υπόθεση ήρθε στο φως το 2004 και άρχισε έρευνα από τη στρατιωτική δικαιοσύνη. Από αυτή προέκυψαν σημεία και τέρατα, με εμπλοκή και άλλων γιατρών, του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, του γιου γνωστού μουσικοσυνθέτη, ενός παρουσιαστή νεανικών εκπομπών, γόνων γνωστών οικογενειών βιομηχάνων και άλλων πολλών. Ολοι αυτοί φέρεται να είχαν πληρώσει ταρίφα 30.000 ευρώ για να πάρουν το πολυπόθητο Ι5 απευθείας με το ταχυδρομείο στο σπίτι.

Παράλληλα, σε έρευνα που έγινε για το μεγάλο παραδικαστικό κύκλωμα, αποδεικνύεται πως ο ίδιος γιατρός έβαζε την υπογραφή του και εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά υγείας προκειμένου να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση κατηγορούμενοι κυρίως για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο γιατρός αντιλαμβάνεται ότι είναι θέμα ωρών η σύλληψή του και έτσι το 2004 αποστρατεύεται και εξαφανίζεται από την Ελλάδα. Από το 2007 είναι μάλιστα και επίσημα καταζητούμενος, με ερυθρά αγγελία. Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του ξεκίνησε στα τέλη του 2010. Το ελληνικό τμήμα της Interpol στέλνει αίτημα στις αρχές της νότιας Αφρικής, καθώς έχει συγκεκριμένες πληροφορίες ότι ο Μανώλης Νιώτης βρίσκεται εκεί.

Οι Ελληνες δεν λαμβάνουν καμία απάντηση μέχρι τα μέσα Νοέμβρη, όταν οι συνάδελφοί τους από το Γιοχάνεσμπουργκ τους στέλνουν σήμα στο οποίο αναφέρουν πως οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ζητούν μια ευκρινή φωτογραφία του καταζητούμενου γιατρού. Ετσι και γίνεται και όταν τα δύο πρόσωπα ταυτίζονται, τον εντοπίζουν και του περνούν χειροπέδες.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger