ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Καμπανάκι κινδύνου για μακιγιάζ και τατουάζ

Καμπανάκι κινδύνου για μακιγιάζ και τατουάζ

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 21:40




Τον κώδωνα του κινδύνου για τα παιδιά που πέφτουν θύματα της μόδας του μακιγιάζ ή των τατουάζ κρούουν επιστήμονες σε ΗΠΑ και Ευρώπη, προειδοποιώντας ότι τα παιδιά που μακιγιάρονται ή κάνουν προσωρινά τατουάζ κινδυνεύουν από δερματίτιδες, συχνά με σοβαρές συνέπειες.

Η χρήση της μάσκαρας και του κραγιόν ολοένα και αυξάνεται μεταξύ κοριτσιών ακόμα και επτά ετών. Τα μικρά κορίτσια, αντί να έχουν τον νου τους στο παιχνίδι, επικεντρώνουν την προσοχή τους στα καλλυντικά. Ενα φαινόμενο το οποίο πέρα από τα ηθικά ζητήματα που θέτει, έχει πιθανές συνέπειες στην υγεία τους.

Η χρήση ειδών μέικαπ από παιδιά έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων δερματίτιδας ή σε αλλεργικές αντιδράσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Ιταλών παιδιάτρων, Τζουζέπε Μέλε, τα παιδιά σήμερα θεωρούνται περισσότερο παιχνίδια, σαν κούκλες σε βιτρίνα, και ικανοποιούν τις επιθυμίες των γονιών τους.

Τα καλλυντικά που χρησιμοποιούνται από παιδιά πρέπει να μην περιέχουν συντηρητικά και αρώματα. Σε πολλά καλλυντικά υπάρχει παρουσία βαρέων μετάλλων, όπως νικέλιο, κοβάλτιο και χρώμιο, τα οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τα παιδιά.

Παιδοψυχολόγοι μιλούν επίσης για απώλεια της ταυτότητας των παιδιών που συμπεριφέρονται άθελά τους σαν ενήλικες, υποκύπτοντας στις στοχεύσεις του μάρκετινγκ.

«Οι διαφημίσεις παλιότερα απευθύνονταν έμμεσα στα παιδιά και άμεσα στις μητέρες τους. Πλέον όμως οι διαφημίσεις απευθύνονται άμεσα στα παιδιά, ένα φαινόμενο ανησυχητικό που πρέπει να κάνει τους γονείς πιο προσεκτικούς» δηλώνουν ειδικοί.

Οι παιδίατροι βάζουν στο στόχαστρο και τα προσωρινά τατουάζ, που είναι επιβλαβή για το δέρμα, ωστόσο συχνά υποτιμούνται οι αρνητικές τους ενέργειες.

Στα παιδιά και τους εφήβους διαπιστώθηκε μια σημαντική αύξηση σε αλλεργικές αντιδράσεις σε τατουάζ μαύρης χένας, τα οποία, αν και η καθαρή χένα δεν βλάπτει, αυτά περιλαμβάνουν ένα μείγμα χημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένης της χρωστικής ουσίας παραφαινυλενοδιαμίνης, που έχει εξαιρετικά αλλεργιογόνο δράση.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger