ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Εικονικό πόδι ανακουφίζει από τους πόνους

Εικονικό πόδι ανακουφίζει από τους πόνους

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 07:50


Ένα προηγμένο εικονικό τρισδιάστατο μοντέλο του ανθρώπινου ποδιού δημιουργήθηκε από τους ερευνητές του GCU Glasgow Caledonian University σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Maastricht και τη δανέζικη εταιρεία βιομηχανικής τεχνολογίας «AnyBody Technology».

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι το ανθρώπινο πόδι είναι πολύ δύσκολο να σχεδιαστεί σε τρισδιάστατο μοντέλο επειδή είναι εξαιρετικά πολύπλοκο. To συγκεκριμένο μοντέλο αναπαριστά τα οστά, τους συνδέσμους, τους τένοντες και τους μύες με μια λεπτομέρεια άνευ προηγουμένου.

Το τρισδιάστατο μοντέλο εκτιμάται ότι θα φανεί χρήσιμο για τη δημιουργία μιας μεγάλης ποικιλίας εφαρμογών, όπως η κατασκευή καλύτερων και πιο αποτελεσματικών ορθωτικών συσκευών που θα έχουν ως αποτέλεσμα την ανακούφιση των ενοχλήσεων και καλύτερη λειτουργικότητα για όσους υποφέρουν από προβλήματα στην ποδική καμάρα και στο πόδι.

Εκτιμάται ότι 200 εκατομμύρια Ευρωπαίοι υποφέρουν από προβλήματα στο πόδι και τους αστραγάλους και το συγκεκριμένο μοντέλο ποδιού θα οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές λύσεις.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger