ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συνάντηση Μέρκελ-Χάντι στη Γερμανία

Συνάντηση Μέρκελ-Χάντι στη Γερμανία

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 | 05:10



Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα δεχθεί την ερχόμενη Πέμπτη τον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, με τον οποίο θα συζητήσουν κυρίως σχετικά με την πολιτική μετάβαση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σαναά, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της σήμερα στο Βερολίνο.

Ο Χάντι, ο οποίος θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, θα συζητήσει επίσης με την Γερμανίδα καγκελάριο θέματα που αφορούν την ασφάλεια της Υεμένης, τις διμερείς σχέσεις καθώς και τις εξελίξεις στην περιφέρεια, ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ στην διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

Ο πρόεδρος της Υεμένης, ο οποίος διαδέχθηκε τον Φεβρουάριο τον Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, που αναγκάστηκε να αποχωρήσει έπειτα από 33 χρόνια στην εξουσία λόγω της λαϊκής εξέγερσης του 2011, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα κύμα βίας από μέρους ισλαμιστών ανταρτών στη χώρα. Μια οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα είχε εκμεταλλευτεί την εξασθένιση της κεντρικής κυβέρνησης πέρυσι και είχε θέσει υπό τον έλεγχό της μεγάλες εκτάσεις στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger