ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νικολόπουλος για "σκαφάτους"

Νικολόπουλος για "σκαφάτους"

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 | 17:10



Ερώτηση για "τους... «σκαφάτους», τους πάσης φύσεως «εκατομμυριούχους φοροφυγάδες», αλλά και το πρόστιμο ύψους 40 εκ. ευρώ που προ διετίας επιβλήθηκε σε μεγαλοεφοπλιστή επειδή αγόραζε ακίνητα μέσω offshore εταιρειών χωρίς να πληρώνει φόρο", κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος «Αναγέννηση», Νίκος Νικολόπουλος.
Ο κ. Νικολόπουλος στην ερώτηση επισημαίνει, μεταξύ άλλων, "την «επικοινωνιακή αξία» υπερπροβολής τέτοιων ιστοριών κάθε φορά που επίκειται ένα νέο κύμα επώδυνων μέτρων για τον λαό, σημειώνοντας πως οι διάφορες γλαφυρές ιστορίες, άλλοτε με «ρακοσυλλέκτες που έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων», άλλοτε με «αγρότες που κυκλοφορούν με Ferrari» και εσχάτως με διάφορες «λίστες» φοροφυγάδων, τείνουν να καταντήσουν παντελώς κοινότυπες, δείχνοντας πως πίσω από όλα αυτά, ενδεχομένως δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά η ανάγκη αποπροσανατολισμού από την ουσία των επώδυνων μέτρων και της σκληρής βιοπάλης του λαού".
«Επιτέλους, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία αν υπάρχουν ή να βάλει ένα τέλος σε αυτή την πανσπερμία διαρροών και ιστοριών που έχουν καταντήσει εκνευριστικές γιατί, πολύ απλά, δεν αποκαλύπτουν τίποτα! Τα αρμόδια υπουργεία ας παρουσιάσουν στη Βουλή τα ανάλογα πειστήρια, προκειμένου να ξέρει και ο λαός… ποιοι τα φάγανε» δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος, που ρωτάει τα εξής:
 α) Ποιοι είναι οι 53.000 που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και ζητάει να κατατεθούν τα cd με τις λίστες.
β) Ποιοι είναι οι «σκαφάτοι» που φοροδιεφεύγουν, πόσα πρόστιμα έχουν καταλογιστεί μέχρι σήμερα και πόσα έχουν εισπραχθεί.
γ) Πόσοι ιδιοκτήτες σκαφών εντάχθηκαν στη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών του 2010 και εξόφλησαν τους φόρους τους αυτοβούλως και τι ποσά έχουν εισπραχθεί μέχρι σήμερα.
δ) Αν υπάρχουν, και ποιοι είναι, οι πάσης φύσεως «δήμαρχοι», «αγρότες», ακόμα και «ρακοσυλλέκτες» που έχουν εντοπιστεί με αδήλωτες καταθέσεις εκατομμυρίων.
ε) Τι απέγινε το πρόστιμο ύψους 40.000.000 ευρώ που επιβλήθηκε προ διετίας σε μεγαλοεφοπλιστή για αγορές ακινήτων που περνούσαν σε offshore εταιρείες, χωρίς να καταβάλλεται ούτε ένα ευρώ φόρος.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger