ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Απεργιακός αναβρασμός στην Ευρώπη

Απεργιακός αναβρασμός στην Ευρώπη

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 | 19:40


Στους δρόμους οι Ευρωπαίοι για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στα σκληρά μέτρα λιτότητα που προωθούν οι κυβερνήσεις τους.

Στη γειτονική Ιταλία, δύο από τους μεγαλύτερους συνδικαλιστικούς φορείς της χώρας έχουν καλέσει σε απεργία, στην οποία θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές των δαπανών που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση.

Το κέντρο της Ρώμης αναμένεται να κατακλυστεί από χιλιάδες διαδηλωτές κατά τη διάρκεια πορείας που θα πραγματοποιήσουν κοντά στο Κολοσσαίο.

Η ανακοίνωση της απεργίας έρχεται λίγες μόνο ημέρες ύστερα από τις συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στη Μαδρίτη και την Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκαν πορείες διαμαρτυρίας κατά των αυστηρών μέτρων λιτότητας.

«Αναγκάστε το τέρας να λιμοκτονήσει, αποδυναμώστε το, παραλύστε το, υπονομεύστε τις δυνατότητές του, σταματήστε την αποστολή του -αυτές είναι οι αρχές πίσω από την κοινή πολιτική διοίκηση της κυβέρνησης» αναφέρουν σε επιστολή τους στελέχη της Ιταλικής Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών.
Τα αυστηρά μέτρα λιτότητας έχουν πλήξει σοβαρά τις δαπάνες των νοικοκυριών, ενώ παράλληλα έχουν ενισχύσει την ύφεση στην Ιταλία. Το ποσοστό ανεργίας στη χώρα αυξήθηκε στο 10,7% τον Ιούλιο, το υψηλότερο από το 20.

Ταυτόχρονα, στην Ισπανία, τα πνεύματα παραμένουν οξυμμένα μετά την παρουσίαση των νέων δυσβάσταχτων μέτρων για το 2013, με έμφαση στις κοινωνικές δαπάνες, που ενέκρινε η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

Στην Πορτογαλία, οι πολίτες θα δώσουν αύριο δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των μεγαλύτερων συνδικάτων της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μέγγενη της λιτότητας που επιβάλλεται στη χώρα.

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ είναι έτοιμος να παρουσιάσει τον σκληρότερο προϋπολογισμό των τελευταίων 30 ετών.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger