ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ρέστης: "Βεβαίως να με φορολογήσεις. Βρες με... "

Ρέστης: "Βεβαίως να με φορολογήσεις. Βρες με... "

Written By Greekznews 3 on Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012 | 23:30


 

Τη γλώσσα στη νομιμότητα βγάζει ο εφοπλιστής και μέτοχος σε ΜΜΕ της χώρας Βίκτωρ Ρέστης. Δηλώνει ευθαρσώς, μαζί με άλλους εφοπλιστές, ότι μια αριστερή κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να τον φορολογήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε "σοβαρό" το θέμα. Αναμένεται ανακοίνωση.
Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα του Bloomberg σχετικά με τη στάση των Ελλήνων εφοπλιστών ως προς την εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ να τους φορολογήσει.
Ούτε λίγο ούτε πολύ το αμερικανικό πρακτορείο υποστηρίζει ότι οι εφοπλιστές ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα, σε περίπτωση που μια αριστερή κυβέρνηση προσπαθήσει να επιβάλλει φόρους.
Το εντυπωσιακό είναι ότι το πρακτορείο φιλοξενεί και δηλώσεις του Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος ευθαρσώς δηλώνει ότι... δεν θα φορολογηθεί και προκαλεί μάλιστα να τον βρουν.
"Δεν μπορείς να λες στους πλοιοκτήτες που έχουν ένα βαθμό φορολογικής ασυλίας σε όλο τον κόσμο "θα σε φορολογήσω". Ναι, σίγουρα. Βρες με πρώτα", δηλώνει ο Βίκτωρ Ρέστης
(“You cannot squeeze and tackle a person that is in international shipping trade and finance and say, ‘I will tax you,’” said Restis, who controls a fleet of more than 200 vessels. “The answer is ‘sure, tax me. Find me.’”)
Η αντιμετώπιση από τους εφοπλιστές και η δήλωση Ρέστη προκαλούν αρνητικές εντυπώσεις, καθώς ο ίδιος δεν είναι απλώς εφοπλιστής, αλλά έχει ισχυρή παρουσία στα ΜΜΕ και στον τουρισμό της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μέτοχος στον ΔΟΛ, είναι συνιδιοκτήτης της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", πρώην μέτοχος στην ΙΜΑΚΟ, ιδιοκτήτης του "Porto Hydra", Ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρίας "Enterprise Shipping & Traiding", υπό τον έλεγχο της οποίας βρίσκονται 98 πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια.
Κατέχει επίσης το 33% της ναυτιλιακής εταιρίας "Freeseas" αγόρασε το κρουαζιερόπλοιο "Delphin Voyager", μπαίνοντας έτσι και στον τομέα της κρουαζιέρας.

Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger