ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αποσύρουν προσωπικό από τη Λιβύη οι Ηνωμένες Πολιτείες

Αποσύρουν προσωπικό από τη Λιβύη οι Ηνωμένες Πολιτείες

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 | 08:40

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κοινοποίησαν απόφαση κατά την οποία πρόκειται να ανακαλέσουν, για λόγους ασφαλείας, ακόμα περισσότερους υπαλλήλους που...
εργάζονται στη αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα της Λιβύης, με την ελπίδα όμως να επιστρέψουν στην Τρίπολη στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ανέφερε την Πέμπτη σε ανακοίνωσή του το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Αυτή είναι μια προσωρινή απομάκρυνση περισσοτέρων υπαλλήλων, καθαρά για λόγους ασφαλείας. Θα επανεξετάσουμε τη στάση μας και πάλι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με στόχο να επιστρέψουν στις θέσεις τους, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν», δήλωσε αξιωματούχος του State Department στη Νέα Υόρκη, όπου η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Hillary Clinton, παραβρίσκεται στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ανώτερος αξιωματούχος αρνήθηκε να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που θα αποσύρουν από την πρεσβεία τους οι ΗΠΑ ή να δημοσιοποιήσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη, Christopher Stevens και τρεις ακόμα αμερικάνοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης στην αμερικανική πρεσβεία στη Βεγγάζη στις 11 Σεπτεμβρίου, ενέργεια που η Ουάσινγκτον χαρακτήρισε ως τρομοκρατική.
ΑΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger