ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αυστραλός υπουργός καλεί Έλληνες για σπουδές με παράλληλη εργασία

Αυστραλός υπουργός καλεί Έλληνες για σπουδές με παράλληλη εργασία

Written By Greekznews 3 on Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012 | 18:40
Ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης και Υπηκοότητας Κρις Μπόουεν, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα Αυστραλία και Ελλάδα θα υπογράψουν διακρατική συμφωνία που θα επιτρέπει σε τουρίστες να εργάζονται κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Αυστραλία και αντίστροφα, Σημείωσε επίσης ότι "η Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα των προτεραιοτήτων" και παράλληλα κάλεσε τους Έλληνες φοιτητές να σπουδάσουν στην Αυστραλία.

Επιβεβαίωσε ότι έχουν αρχίσει οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για την υπογραφή της συμφωνίας για τουριστική βίζα με δικαίωμα εργασίας, ενώ ανέφερε ότι θα αφορά άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών και ότι θα χορηγείται με συγκεκριμένα κριτήρια και όρους.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε όμως ότι οι άδειες που θα δοθούν θα είναι περιορισμένες και μάλλον δεν θα υπερβαίνουν ετησίως τις 500.

"Με τις αντίστοιχες συμφωνίες με άλλες χώρες, οι 500 άδειες είναι πολλές. Θα συζητήσουμε για υψηλότερο αριθμό και θα δούμε πώς θα πάνε οι συζητήσεις", σημείωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, σημείωσε πως οι Έλληνες είναι από τους πλέον μορφωμένους Ευρωπαίους και η παρουσία της στην Αυστραλία θα την ωφελήσει τα μέγιστα.

Παράλληλα, προσέθεσε, πως "θα ενδυναμώσει τις σχέσεις της Αυστραλίας με την Ελλάδας και την Ευρώπη".

Όπως εξήγησε το πρόγραμμα βίζας διακοπών με παράλληλη εργασία αποτελεί ένα σημαντικό πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής που στοχεύει στην ενίσχυση των διασυνδέσεων ανάμεσα στους νέους της Αυστραλίας και τους νέους άλλων χωρών. Στηρίζει τη κινητικότητα των νέων, που επωφελούνται από τη διαπολιτισμική τους εμπειρία.

Όταν ολοκληρωθεί, η συμφωνία θα δώσει τη δυνατότητα σε 500 νέους Αυστραλούς και Έλληνες ετησίως, ηλικίας 18 έως 30 χρονών, να κάνουν διακοπές μακράς διάρκειας (μέχρι 12 μήνες) στη μία ή την άλλη χώρα, ενώ παράλληλα θα μπορούν να καλύπτουν μέρος των εξόδων διαμονής τους με περιστασιακή η ευκαιριακή απασχόληση. Πρόσθεσε δε πως το πρόγραμμα βίζας διακοπών με παράλληλη εργασία δεν αποτελεί μέρος του μεταναστευτικού προγράμματος της Αυστραλίας.

Ο κ. Μπόουεν κάλεσε επίσης τους ομογενείς να ενθαρρύνουν συγγενείς και φίλους τους στην Ελλάδα να σπουδάσουν στην Αυστραλία και την ίδια στιγμή να έχουν το δικαίωμα εργασίας όσο διαρκούν οι σπουδές τους.

Όσο για τα δημοσιεύματα του ελλαδικού τύπου ότι η Αυστραλία είχε αποφασίσει να δεχθεί πάνω από 100.000 Ελληνες μετανάστες, τα χαρακτήρισε αναληθή.

"Πρόκειται για παραπληροφόρηση. Η Αυστραλία δέχεται γύρω στις 150.000 νέους μετανάστες κάθε χρόνο, αλλά από όλον τον κόσμο και όχι μόνο από την Ελλάδα," διευκρίνισε.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger