ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στο σφυρί κτίρια – φιλέτα του δημοσίου

Στο σφυρί κτίρια – φιλέτα του δημοσίου

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 | 19:40




Στην αγορά βγαίνουν κτίρια – φιλέτα του δημοσίου τα οποία πρόκειται να αξιοποιηθούν με τη μέθοδο του sale and lease back και τα οποία αναμένεται να αποφέρουν «ζεστό» χρήμα στα δημόσια ταμεία.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το ΤΑΙΠΕΔ έχει στο χαρτοφυλάκιό του 28 κτίρια του δημοσίου από τα οποία καμιά δεκαριά θεωρούνται φιλέτα καθώς βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το κτίριο που στεγάζει τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στο Μοσχάτο είναι ένα από αυτά. Χτίστηκε το 1970 και έχει συνολική επιφάνεια 28.159,30 τ.μ.

Ένα άλλο μεγάλο κτίριο που βρίσκεται στη λίστα είναι αυτό της καπνοβιομηχανίας Κεράνη που προοριζόταν για τις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Άλλο μεγάλο κτίριο στη λίστα είναι αυτό που στεγάζει τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ). Η συνολική δομημένη επιφάνεια του κτιρίου ανέρχεται σε 39.875,75 τ.μ. ενώ το οικόπεδο έχει εμβαδόν 3.560,72 τ.μ.

Άλλα κτίρια για τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ ψάχνει αγοαστές είναι αυτά που στεγάζονται κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, της ΕΛ.ΑΣ – Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, του Αρχηγείου Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, του Υπουργείου Παιδείας κ.α. Zougla.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger