ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » «Κλείδωσαν» τα μέτρα

«Κλείδωσαν» τα μέτρα

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 10:47



Αργά το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε μια ακόμη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου. Για περίπου 3 ώρες οι κ. Σαμαράς, Στουρνάρας και Σταϊκούρας συζητούσαν τα μέτρα των 11,5 δισ. αλλά και των 2 δισ. ευρώ που θα προέλθουν από τα έσοδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των περικοπών έχει «κλειδώσει» και απομένει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία θα γίνει πιθανότατα την Πέμπτη, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα. Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τους δυο κυβερνητικούς εταίρους για τα όσα αποφασίστηκαν στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο Μαξίμου ενώ θα έχει και επικοινωνία με τους επικεφαλής της τρόικας.

Παράλληλα, στο τραπέζι έχει τεθεί και η «μαύρη τρύπα» που προκύπτει από την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος. Ο Γιάννης Στουρνάρας με δηλώσεις του στο Reuters είπε ότι το χρηματοδοτικό κενό που προκύπτει με μία παράταση δύο ετών υπολογίζεται μεταξύ 13 και 15 δισ. ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι μπορεί να καλυφθεί χωρίς να υπάρξει επιπλέον βάρος στους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι η επιμήκυνση μπορεί να γίνει στα πλαίσια του υπάρχοντος προγράμματος χωρίς να χρειαστεί τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα. Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, η επιμήκυνση μπορεί να χρηματοδοτηθεί είτε με την μεταφορά της αποπληρωμής των ομολόγων που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ύψους 28 δισ. ευρώ για μετά το 2020 είτε να μειωθούν τα επιτόκια των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα.

Αντίθετα το ΔΝΤ δια στόματος Κριστίν Λαγκάρντ δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ ενός κουρέματος με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα, δηλαδή των δανείων που έχουν δώσει στην Ελλάδα οι χώρες της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger