ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Γ.Παπανδρέου: Δεν είχα στοιχεία περί πραξικοπήματος

Γ.Παπανδρέου: Δεν είχα στοιχεία περί πραξικοπήματος

Written By Ανώνυμος on Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 | 15:50


Σχολιάζοντας ο πρώην πρωθυπουργός δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», το οποίο υποστηρίζει ότι απετράπη πραξικόπημα στη χώρα μας πριν από έναν χρόνο αναφέρει:

«Στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό.

Οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.

Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε Ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.».

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε «εκτός πραγματικότητας» τα στοιχεία περί πραξικοπήματος. « Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας.

Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…» είπε ο υπουργός Άμυνας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του τότε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Κωνσταντίνου Μπίκα που διέψευσε ότι η ΕΥΠ είχε λάβει οποιαδήποτε πληροφορία ενδεχόμενου πραξικοπήματος. «Επί προηγούμενης Διοίκησης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα.

Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger