ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Διαδήλωση κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Διαδήλωση κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 01:20



Την ανατροπή της Χαμάς ζήτησαν το βράδυ της Τρίτης περίπου 500 άτομα που κατέβηκαν στους δρόμους, στη Λωρίδα της Γάζας, σε μια από τις σπάνιες διαδηλώσεις εναντίον της ισλαμικής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία πυροδοτήθηκε από το θάνατο ενός τρίχρονου αγοριού σε πυρκαγιά.

Οι διαδηλωτές στον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιτζ, όπου ζει η οικογένεια του παιδιού, φώναζαν συνθήματα όπως "ο λαός θέλει να πέσει το καθεστώς" προτού διαλυθούν από την αστυνομία.

Η διαδήλωση έγινε την ώρα που το άτυχο αγοράκι μεταφερόταν στο νοσοκομείο. Οι κάτοικοι της περιοχής έλεγαν ότι διαμαρτύρονται για την "ανικανότητα" της Χαμάς με αφορμή το τραγικό δυστύχημα. Το παιδί σκοτώθηκε και η μικρότερη αδελφή του υπέστη σοβαρά εγκαύματα όταν το σπίτι τους τυλίχθηκε στις φλόγες από ένα κερί που χρησιμοποιούσε η οικογένεια λόγω διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Είναι εξαιρετικά σπάνιες οι κινητοποιήσεις εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όπου από τον περασμένο Φεβρουάριο τα νοικοκυριά ηλεκτροδοτούνται μόνο για έξι ώρες την ημέρα. Άλλα τρία παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους σε παρόμοιες πυρκαγιές κατά το διάστημα αυτό.

Η Χαμάς επιρρίπτει την ευθύνη για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Αίγυπτο και το Ισραήλ, επειδή η πρώτη έχει περιορίσει τη ροή καυσίμων και το δεύτερο έχει επιβάλει αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007.

Ο πατέρας του άτυχου αγοριού κάλεσε τους Παλαιστίνιους να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις, με την ελπίδα ότι αν επιλυθούν τα εσωτερικά πολιτικά προβλήματα των Παλαιστινίων θα βελτιωθεί η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger