ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πιο κοντά στην ευτυχία όσοι έχουν υψηλή ευφυία

Πιο κοντά στην ευτυχία όσοι έχουν υψηλή ευφυία

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 | 06:00




Όσοι έχουν υψηλό IQ είναι ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία, συγκριτικά με όσους έχουν χαμηλότερο σκορ στην κλίμακα IQ, υποστηρίζει νέα έρευνα από τη Μ. Βρετανία.

Οι ερευνητές του Imperial College London, με επικεφαλής την Ελληνίδα ερευνήτρια Δρ. Αγγέλα Χασιώτη, ανέλυσαν τα στοιχεία 6.870 ατόμων και δημοσίευσαν τα συμπεράσματά τους στο επιστημονικό έντυπο «Psychological Medicine».

Οι συμμετέχοντες ήταν άνω των 16 ετών και απάντησαν σε ερωτηματολόγια αναφορικά με την εκπαίδευσή τους, την υγεία, το εισόδημα και την κοινωνική τους ζωή. Η ευτυχία τους «μετρήθηκε» σε μια κλίμακα τριών βαθμίδων, ενώ αξιολογήθηκε και το λεκτικό τους IQ (δηλαδή η ικανότητα χρήσης της γλώσσας για την ανάπτυξη λογικών επιχειρημάτων με σκοπό την ανάλυση πληροφοριών και την επίλυση προβλημάτων).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι με το χαμηλότερο σκορ στην κλίμακα του λεκτικού IQ (70-89) είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι λιγότερο ευτυχισμένοι συγκριτικά με εκείνους που έχουν υψηλότερο IQ, καθώς και να απειλούνται περισσότερο από ψυχικές διαταραχές και τάσεις αυτοκτονίας.

Συγκεκριμένα, παρατήρησαν ότι το υψηλότερο ποσοστό των «πολύ ευτυχισμένων» (43%) ήταν ανάμεσα σε όσους είχαν IQ μεταξύ 120 και 129, ενώ το υψηλότερο ποσοστό των «όχι πολύ ευτυχισμένων» (12%) ήταν ανάμεσα σε όσους είχαν IQ μεταξύ 70- 89.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το χαμηλότερο IQ συσχετιζόταν επίσης με χαμηλότερο εισόδημα και χειρότερη ποιότητα υγείας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger