ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μεγάλη επίθεση στο Χαλέπι ετοιμάζουν οι αντάρτες

Μεγάλη επίθεση στο Χαλέπι ετοιμάζουν οι αντάρτες

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 | 06:00



Άγνωστοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα σε έναν αγωγό μεταφοράς αργού πετρελαίου στην περιοχή Χάσακα, στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, ενώ απήγαγαν τον διοικητή της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την ίδια ώρα,  οι αντάρτες ετοιμάζονται να εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση στο Χαλέπι, σύμφωνα με έναν διοικητή τους. "Απόψε είτε το Χαλέπι θα γίνει δικό μας είτε θα ηττηθούμε", είπε ο Άμπου Φουράτ, πρώην αξιωματικός του συριακού στρατού ο οποίος λιποτάκτησε και τώρα είναι επικεφαλής της ταξιαρχίας των ανταρτών αλ-Ταουχίντ.

Νωρίτερα, ο συριακός στρατός σφυροκοπούσε συνοικίες στο ανατολικό τμήμα της πόλης Χαλέπι. Οι συνοικίες Μάισαρ και Χανάνο υπέστησαν βομβαρδισμούς, ενώ και η συνοικία Σαχούρ σφυροκοπείται από το στρατό με πυροβολικό, σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις και ακτιβιστές.

Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν παράλληλα και σε άλλες περιοχές στην επαρχία Χαλέπι με τουλάχιστον έναν πολίτη να βρίσκει το θάνατο στην Αντάν.

Το παρατηρητήριο ανέφερε ακόμα ότι αντάρτες εοιτέθηκνα με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον ενός οδοφράγματος του στρατού στη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ.


Χθες τουλάχιστον 305 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας στη Συρία, απολογισμός που είναι ο βαρύτερος για μια ημέρα από το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του Άσαντ τον Μάρτιο του 2011.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger