ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Καμερούν: Συνελήφθησαν 5 ύποπτοι για διακίνηση ανθρώπινων μελών

Καμερούν: Συνελήφθησαν 5 ύποπτοι για διακίνηση ανθρώπινων μελών

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 10:30

Στην σύλληψη πέντε υπόπτων προχώρησε η αστυνομία στο Καμερούν, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν σε σπείρα που διακινούσε ανθρώπινα μέλη έναντι αδράς αμοιβής.

Κατά τη διάρκεια των ερευνώ εντοπίστηκε ένα ανθρώπινο κρανίο, στο οποίο μάλιστα τα μαλλιά ήταν ακόμα σε καλή κατάσταση, όπως μεταδίδουν σήμερα τα ΜΜΕ στην πρωτεύουσα, Γιαουντέ.

Σε μεγάλες περιοχές της κεντρικής Αφρικής η εμπορία μελών ζώων, αλλά και ανθρώπων, εξασφαλίζει σημαντικά κέρδη, επειδή υπάρχει η θρησκευτική πεποίθηση ότι αυτά διαθέτουν υπερφυσικές δυνάμεις, που αναδεικνύονται στη διάρκεια μυστικιστικών τελετών.

«Έτσι, από τη σύληση τάφων οι έμποροι αυτοί προμηθεύονται ανθρώπινα μέλη, χωρίς να αποκλείονται και οι δολοφονίες "κατά παραγγελία" γι΄αυτόν τον μακάβριο σκοπό», προσθέτουν τα μέσα ενημέρωσης.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CRTV μετέδωσε ότι στην έφοδο των αρχών, που διενεργήθηκε 280 χλμ. νοτίως της Γιαουντέ, «εντοπίστηκαν τελικά και μεγάλα κομμάτια ελεφάντινου κρέατος, μαζί με ανθρώπινα μέλη στο εσωτερικό μιας μεγάλης βαλίτσας. Αυτή η έφοδος των διωκτικών αρχών έγινε με στόχο την λαθροθηρία».

Στο CRTV ο εκπρόσωπος μιας οργάνωσης για την προστασία των Περιφερειακών Δασών, ο Ερίκ Καμπά Ταχ, τόνισε ότι «υπάρχει έμπορος στη Γιαουντέ που είναι διατεθειμένος για να διακινήσει τέτοια μέλη να πληρώσει μέχρι και 10 εκατομμύρια φράγκα Κεντρικής Αφρικής, δηλαδή σχεδόν 20 χιλιάδες αμερικανικά δολάρια».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger