ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ Οριστικά και αμετάκλητα δείχνει ότι κλειδώνει κλειδώνει ο νέος φορολογικός συντελεστής 30% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, όπως σας είχαμε αναφέρει, θα υπάρξει επιβολή ενιαίου φόρου 30% στους ελεύθερους επαγγελματίες, από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους, δηλαδή με κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου, κατά την οποία έκλεισε τόσο το πακέτο των περικοπών 11,9 δισ. ευρώ, όσο και το πακέτο των φόρων, από το οποίο αναμένονται έσοδα 2 δισ. ευρώ. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να μην επιβληθεί νέος κεφαλικός φόρος, αλλά να επιβαρυνθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα το 100% των ασφαλιστικών εισφορών καθώς και τις αμοιβές που καταβάλουν στους εργαζόμενους τους. Παράλληλα, οι αλλαγές που προωθούνται προβλέπουν τη μείωση των φορολογικών κλιμακίων από οκτώ σε τέσσερα ή τρία και παράλληλα να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές. Για τους αγρότες, των οποίων το εισόδημα προσδιορίζεται βάσει ενός αντικειμενικού συστήματος ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας και την περιοχή, πληροφορίες αναφέρουν ότι από το νέο έτος ο φόρος τους θα προσδιορίζεται με βάση τα βιβλία εσόδων-εξόδων που θα υποχρεωθούν να τηρούν. Το πιθανότερο είναι ότι το αφορολόγητο όριο θα διατηρηθεί για τους αγρότες.

Καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ Οριστικά και αμετάκλητα δείχνει ότι κλειδώνει κλειδώνει ο νέος φορολογικός συντελεστής 30% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, όπως σας είχαμε αναφέρει, θα υπάρξει επιβολή ενιαίου φόρου 30% στους ελεύθερους επαγγελματίες, από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους, δηλαδή με κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου, κατά την οποία έκλεισε τόσο το πακέτο των περικοπών 11,9 δισ. ευρώ, όσο και το πακέτο των φόρων, από το οποίο αναμένονται έσοδα 2 δισ. ευρώ. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να μην επιβληθεί νέος κεφαλικός φόρος, αλλά να επιβαρυνθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα το 100% των ασφαλιστικών εισφορών καθώς και τις αμοιβές που καταβάλουν στους εργαζόμενους τους. Παράλληλα, οι αλλαγές που προωθούνται προβλέπουν τη μείωση των φορολογικών κλιμακίων από οκτώ σε τέσσερα ή τρία και παράλληλα να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές. Για τους αγρότες, των οποίων το εισόδημα προσδιορίζεται βάσει ενός αντικειμενικού συστήματος ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας και την περιοχή, πληροφορίες αναφέρουν ότι από το νέο έτος ο φόρος τους θα προσδιορίζεται με βάση τα βιβλία εσόδων-εξόδων που θα υποχρεωθούν να τηρούν. Το πιθανότερο είναι ότι το αφορολόγητο όριο θα διατηρηθεί για τους αγρότες.

Written By Greekznews 3 on Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 | 16:46
Μπορεί ο Πέτρος Κωστόπουλος να μην «τα βρήκε» στο οικονομικό με τον ΑΝΤ1, σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο οι βραδινές εξομολογήσεις με διάφορους επώνυμους θα συνεχιστούν και αυτή τη χρονιά, με έναν άλλο Πέτρο στο ρόλο του παρουσιαστή.

Ο λόγος για τον Πέτρο Φιλιππίδη, για τον οποίο ακούγεται ότι έχει ήδη κάνει επαφές με το κανάλι του Αμαρουσίου, προκειμένου να παρουσιάσει ένα talk show, που θα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το «Βράδυ». Άλλωστε, ο ίδιος ο ηθοποιός έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι θα ήθελε να δοκιμαστεί σε διαφορετικά πράγματα.

Και από ό,τι φαίνεται αυτή η «διαφορετική» πρόταση ήρθε. Αναμένουμε, λοιπόν!
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger